013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Eerste namen Roadburn 2020

Eerste namen Roadburn 2020

20 aug 2019

Het internationaal vermaarde Roadburn Festival vindt in 2020 plaats van 16 tot en met 19 april en maakt vandaag de eerste namen bekend. Dit jaar is er niet 1, maar zijn er 2 curators: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een commissieopdracht – muziek speciaal gecomponeerd voor Roadburn – samen met Johannes Persson (Cult of Luna). Ook celliste Jo Quail maakt een eigen compositie, en ook Vile Creature en Bismuth slaan de handen ineen voor een uniek werk. Julie Christmas maakt deze aankondiging compleet.

Curatoren
Ten opzichte van eerdere jaren wordt het curatorschap op Roadburn dit jaar iets anders ingestoken. Zodoende is er niet 1 curator, maar zijn er 2 aangewezen. De curatoren werken geheel onafhankelijk van elkaar en presenteren hun eigen visie op Roadburn. De eerste curator is singer-songwriter Emma Ruth Rundle. Rundle maakte al diepe indruk met 2 sets vorig jaar op Roadburn en met haar soloset in 2017. Haar gecureerde programma gaat 'The Gilded Cage' heten. De tweede curator is James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. Deze producer heeft zijn wortels in de metalwereld en werkt die invloed op innovatieve wijze door in zijn dark synth music.

Commissieopdrachten
Net zoals voorgaande jaren heeft Roadburn ook dit jaar weer aan artiesten gevraagd om speciaal voor het festival muziek te componeren. De drie commissieopdrachten die hier uit zijn voortgekomen worden vandaag gepresenteerd. Voorgenoemde curator James Kent (Perturbator) werkt samen met Johannes Persson (van de populaire post-metalband Cult Of Luna) voor een groot centerpiece op het festival.

Jo Quail was al op het podium van Roadburn 2019 te vinden ter begeleiding van Mono, At The Gates en Myrkur. Als celliste die graag de donkere en rauwe grenzen van de muziek verkent, gaat ze op Roadburn een stuk componeren dat klassieke muziek en post-metal bij elkaar brengt met de titel 'The Cartographer'. Hierbij krijgt ze hulp van het New Trombone Collective uit Rotterdam.

Vile Creature behoorde tot de meest populaire acts op Roadburn 2019 en het duo slaat voor de laatste commissieopdracht de handen ineen met Bismuth. Een samenwerking die voor het eerst en voor het laatst te horen zal zijn op Roadburn. Onder de naam ‘A Hymn Of Loss And Hope’ kun je een loodzwaar werk verwachten dat de diepste afgrond induikt.

Julie Christmas
Singer-songwriter Julie Christmas speelt een exclusieve set op Roadburn 2020, begeleidt door o.a. Johannes Persson (Cult of Luna) en Laura Pleasants (Kylesa). De zangeres heeft een rijk oeuvre opgebouwd met haar bands Made Out Of Babies en Battle Of Mice, haar samenwerking met Cult of Luna op ‘Mariner’ en met haar solowerk. Op Roadburn presenteert ze een dwarsdoorsnede van haar werk, aangevuld met nieuw materiaal.

Het artwork van Roadburn 2020 komt van de hand van de Nederlandse designer Douwe Dijkstra. Informatie over ticketverkoop voor het festival volgt later.

Nieuwsoverzicht