013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht KENDRICK LAMAR EN MEER OP WOO HAH! 2020

KENDRICK LAMAR EN MEER OP WOO HAH! 2020

27 nov 2019

Afgelopen zomer bewees WOO HAH! zich wederom als één van Europa’s grootste hiphopfestivals. Vandaag, slechts vier maanden na de uitverkochte editie van 2019, maakt de organisatie de eerste headliner bekend: niemand minder dan de ‘koning van hiphop’ KENDRICK LAMAR is bevestigd voor WOO HAH! 2020. Hier worden nog 18 live-acts aan toegevoegd: A$AP FERG, AITCH, ARES, ASHAFAR, CHO, DABABY, EARTHGANG, GOTU JIM, HO9909, LIL KEED, LIL TECCA, MENSA, RIMON, SANTI, SKI MASK THE SLUMP GOD, TIFFANY CALVER en ZWANGERE GUY. Op 10, 11 en 12 juli 2020 zullen in totaal meer dan 60+ artiesten te zien zijn bij het evenemententerrein Beekse Bergen, waar weekendbezoekers ook kunnen overnachten in bungalows, op Camp WOO HAH! of op de camping. De kaartverkoop voor WOO HAH 2020 start op zaterdag 7 december 2019 om 10:00 uur. Meer informatie is te vinden op woohahfestival.com.

Met haar weekendvullende programma vol internationaal erkende artiesten trok WOO HAH! afgelopen jaar meer dan 37.000 bezoekers van over de hele wereld. Eerder dan ooit maakt de organisatie vandaag al één van ‘s werelds meest invloedrijke artiesten bekend als headliner voor voor de zomer van 2020: KENDRICK LAMAR. Sinds zijn debuutalbum ‘good kid, m.A.A.d. city’ uitkwam in 2012 heeft de Amerikaanse artiest zich binnen een kort tijdsbestek opgewerkt tot de huidige koning van de hiphop en één van de grootste artiesten van het moment. Albums als ‘To Pimp A Butterfly’ (2015) en ‘DAMN.’ (2017) ontvingen lovende recensies en werden door muziekcritici bestempeld als meesterwerken. Kendrick Lamar staat bekend om zijn scherpe, technische raps met veelal sociaal politiek gelaagde teksten en de gevarieerdheid in zijn muziek. Ook heeft hij een bijzondere live reputatie, die hij begin 2018 meer dan waar maakte tijdens zijn DAMN.-tour in de Ziggo Dome en op Lowlands datzelfde jaar. Volgend jaar zal hij op WOO HAH! een comeback maken in Nederland.

“Jaar in jaar uit proberen we WOO HAH! op alle vlakken te verbeteren en de groei van het festival in goede banen te leiden. Voor de komende editie waren we al vóór aanvang van de 2019 editie in gesprek om Kendrick Lamar als headliner voor 2020 te boeken, een ware jongensdroom die uitkomt voor ons. Los van het samenstellen van een zeer gebalanceerde line-up zal er dit jaar meer aandacht zijn voor de camping: met het bieden van meer vooropgezette tenten en een grotere camping met betere faciliteiten willen we de WOO HAH!-ervaring nog beter maken. Vanaf hier begint het hele circus officieel weer, wij hebben er zoals elk jaar weer onverminderd veel zin in en vertrouwen erop dat ons publiek dat ook weer heeft!”

Ruud Lemmen (Festivaldirecteur, WOO HAH!)

Nieuwsoverzicht