013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Wat betekent het coronavirus voor mijn bezoek aan 013?

Wat betekent het coronavirus voor mijn bezoek aan 013?

12 mrt 2015

Click here for English information. 

Dit bericht wordt aangepast op het moment dat er nieuwe ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op je bezoek aan 013 Poppodium. Laatste update: 30 maart 2020, 10:35

Ik heb tickets voor een show in 013. Wordt deze afgelast?
Het kabinet heeft bijeenkomsten in het gehele land afgelast. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 september. Alle shows in 013 tot 1 september worden daarmee geannuleerd. We zijn per show aan het bekijken of een vervangende datum mogelijk is. Hier vind je een overzicht van de shows die afgelast zijn. Staat jouw show daar niet bij? Dan is er momenteel nog geen reden om dit evenement af te gelasten. 

Concerten en festivals die in die periode in 013 gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. Wordt het evenement definitief afgelast of ben je verhinderd op de nieuwe datum? Dan kun je een voucher ter waarde van de aankoop, inclusief (service)kosten, claimen die later ingezet kan worden voor een show in 013. Deze voucher blijft 24 maanden geldig. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag naar je overgemaakt. Dit gaat automatisch en hier hoef je niets voor te doen. Het is ook mogelijk om het ticketgeld te doneren, of geld terug te vragen.

Momenteel wordt er door onze ticketingpartner Ticketmaster hard gewerkt aan een technische uitwerking hiervan. Ticketkopers ontvangen per e-mail een bericht met meer informatie wanneer dit gereed is. Het is tot die tijd niet mogelijk om een restitutie aan te vragen.

Wat kan ik doen tijdens mijn bezoek in 013 om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Dat is te lezen op de site van het RIVM. De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. De maatregelen:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Welke extra maatregelen neemt 013?
Hygiëne staat hoog in het vaandel en dat is nu niet anders. 013 neemt zelf een aantal preventieve maatregelen om mogelijke besmettingen te voorkomen:

  • Tijdens shows worden trapleuningen en deurklinken e.d. regelmatig schoongemaakt
  • Toiletten in het gehele gebouw zijn voorzien van papier om de handen mee te drogen, handdrogers zijn uitgeschakeld
  • Toiletten in het gehele gebouw zijn voorzien van dispensers met desinfecterende handgel
  • Bezoekers worden voorzien van informatie over wat zij zelf kunnen doen om verspreiding te voorkomen, o.a. in servicemails vooraf en op de toiletten
  • Personeel wordt met klem aangeraden thuis te blijven bij verkoudheid, hoesten of koorts. Medewerkers met deze klachten worden naar huis gestuurd

We houden de adviezen van het RIVM in de gaten en passen onze dagelijkse gang van zaken waar mogelijk daar op aan.

Ik ben pas geleden in 013 geweest en nu ben ik ziek. Is er kans dat ik nu het coronavirus heb?
Die kans is zeer gering. We verwijzen je graag naar de site van het RIVM en hun adviezen op te volgen.

Ik ben grieperig. Kan ik nog naar 013 komen?
Op basis van de adviezen van het RIVM en de GGD raden wij bezoekers met milde klachten zoals verkoudheid, hoesten, griep of koorts af om naar 013 te komen.

Nieuwsoverzicht