013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Aankondiging ticketregeling voor verplaatste en afgelaste evenementen

Aankondiging ticketregeling voor verplaatste en afgelaste evenementen

09 apr 2020

Samen met alle Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vraagt 013 aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Gezamenlijk hebben we een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W. We roepen bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later

Met deze campagne hopen wij dat jij dezelfde of een andere artiest in 013 later alsnog komt bezoeken. Dit helpt de impact die ontstaan is door de maatregelen omtrent het coronavirus op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst.

Voor alle evenementen in 013 die nu geen doorgang kunnen vinden wordt er zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data. Bij verplaatsing blijft het oorspronkelijke ticket gewoon geldig. Je hoeft dan niets te doen: je ticket wordt automatisch omgezet naar de nieuwe datum. Wordt het evenement definitief afgelast of ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kan je een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, claimen die later ingewisseld kan worden voor een show in 013. Deze voucher blijft 24 maanden geldig. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag naar je overgemaakt. Ook dit gaat automatisch en hier hoef je niets voor te doen. Het is ook mogelijk om het ticketgeld te doneren, of geld terug te vragen.

Momenteel wordt er door onze ticketingpartner Ticketmaster hard gewerkt aan een technische uitwerking van de ticketregeling. Ticketkopers ontvangen per e-mail een bericht met meer informatie wanneer dit gereed is. Het is tot die tijd niet mogelijk om een restitutie aan te vragen.

Een update van alle verplaatste en afgelaste shows in 013 vind je hier.

Nieuwsoverzicht