013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht TOEKOMSTMUZIEK VOOR ROADBURN FESTIVAL

TOEKOMSTMUZIEK VOOR ROADBURN FESTIVAL

04 aug 2020

Het internationaal toonaangevend festival voor heavy music, Roadburn, ontving gisteren een positief advies vanuit het Fonds Podiumkunsten. De adviescommissie prijst het festival onder meer om haar vooruitziende én vooruitstrevende programmering, haar community-functie en ambitieuze toekomstplannen op het gebied van publiekswerving en talentontwikkeling.

Door de honorering en financiële bijdrage van Fonds Podiumkunsten, kan het festival tot in ieder geval 2024 artistiek-inhoudelijk verder blijven groeien en is Roadburn’s blik wederom op de toekomst gericht.

Het goede nieuws komt dan ook extra gelegen in deze lastige periode. Omwille van de coronacrisis kon Roadburn, in januari nog uitgeroepen tot het Beste Festival van Nederland, dit jaar niet plaatsvinden. Zo zagen de straten van Tilburg voor het eerst sinds 1999 niet zwart van de enthousiaste heavy-liefhebbers. De editie van 2021 staat gepland op 15, 16, 17 en 18 april en vindt opnieuw plaats in en rondom 013 Poppodium.

TOEKENNING
De adviescommissie beruste haar oordeel op basis van drie pijlers. Zo moet een festival een belangrijke rol spelen op het gebied van talentontwikkeling of in de ontwikkeling van een genre of discipline. Daarnaast dient een festival "voorbeeldstellend" te zijn in de manier van presenteren. Tot slot wordt het internationale belang vanwege de aantrekkingskracht op programmeurs en/of publiek buiten Nederland gewogen.

Lees hier meer over de toekenningen. 

Nieuwsoverzicht