013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Stem 15, 16 en 17 maart als een ster tijdens de verkiezingen in 013

Stem 15, 16 en 17 maart als een ster tijdens de verkiezingen in 013

03 mrt 2021

Op 15, 16 en 17 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Tijdens deze dagen zal 013 Poppodium veranderen in een stembureau gericht op jongeren, maar waar alle Tilburgers welkom zijn. Van 07.30 tot 21.00 's avonds kan je op deze dagen je stem uitbrengen. Stemmers hebben tevens de mogelijkheid om na het uitbrengen van hun stem de 'Stem als een Ster' route te lopen waarbij ze een kijkje achter de schermen krijgen bij het poppodium.

Normaal een plek waar de grootste acts de sterren van de hemel spelen, maar op 15, 16 en 17 maart zal 013 dienst doen als een stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen met een focus op jongeren. Om drukte te spreiden is het stembureau op alle drie deze dagen geopend van 07.30 's ochtends tot 21.00 's avonds.

In 013 Stem je als een Ster!

Nadat je hebt gestemd is er de mogelijkheid om een route door onze backstage te wandelen waarbij je jezelf een ster in 013 waant. Je krijgt een kijkje achter de schermen en mag zelfs het podium betreden waar je in de spotlight staat voor een speciaal fotomoment.

Het stembureau en de aanvullende route worden volgens de RIVM-richtlijnen volledig corona-proof ingericht. Bij de ingang staat iemand om de doorstroom te regelen. En gedurende de dag wordt alles gedesinfecteerd.

Directeur Frens Frijns: "Stemmen is een belangrijk recht, met 013 dragen we hier aan bij door tijdens deze dagen een stemlocatie voor jongeren op te zetten. Met een speciaal fotomoment tijdens de 'Stem als een Ster route' staan de stemmers bij ons letterlijk in de spotlight en hebben ze een mooi aandenken dat ze kunnen delen."

Om overal in Tilburg te kunnen stemmen ontvangen Tilburgers uiterlijk 3 maart een stempas. Deze stempas toont aan dat je gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kan je geen stem uitbrengen. Neem om te stemmen je stempas en een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee. Het legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar zijn verlopen.

Kijk voor alle aanvullende informatie over stemmen in Tilburg op de website van Gemeente Tilburg

Nieuwsoverzicht