013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Eefje de Visser, Broederliefde en Jungle By Night voor testevenementen naar 013

Eefje de Visser, Broederliefde en Jungle By Night voor testevenementen naar 013

09 apr 2021

Deze week werd bekend gemaakt dat 013 vanaf eind april dienst zal doen als testlocatie voor het bezoeken van evenementen met behulp van een negatief testbewijs. Het gaat hier om shows van Eefje de Visser, Broederliefde en Jungle By Night

De ticketverkoop voor deze evenementen is per direct gestart:
25 april
- Eefje de Visser
26 april - Jungle By Night
27 april - Broederliefde (met band)

We begrijpen dat deze testevenementen aardig wat vragen oproepen, daarom hebben we onderstaande FAQ ingericht:

Wat is de bedoeling van deze testevenementen?
Op 25, 26 en 27 april vinden in 013 testevenementen plaats om ervaringen op te doen met (snel)testinfrastructuur. Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken. Het Corona branche-protocol blijft daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter. Bezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs overhandigen om naar binnen te kunnen. De pilots zijn onderdeel van een landelijke test in de culturele sector. De gehele lijst met deelnemende instellingen kan je bekijken op de website van Rijksoverheid.

Wat kan ik verwachten tijdens deze testevenementen?
De testevenementen in 013 zullen plaatsvinden op 25, 26 en 27 april in een seated 1,5 meter setting, de veiligheidsmaatregelen blijven gelden. In totaal zijn er per testevenement 450 bezoekers welkom in 013. Tijdens deze evenementen is de horeca geopend.

Hoe ziet een bezoek aan zo’n testevenement eruit?
Als bezoeker koop je een ticket voor een van de testevenementen op 25, 26 of 27 april. 40 uur voor aanvang van dit evenement laat je jezelf testen bij een locatie die je kan vinden op testenvoortoegang.nl. Je zet de testuitslag in de Corona Check app (digitaal testbewijs). Voor toegang overleg je jouw ticket en een negatief testbewijs.
Er vindt ter plekke onderzoek plaatst in de vorm van een vragenlijst, er is echter geen PCR test achteraf. Voor de volledige beschrijving kijk je op testenvoortoegang.nl


Kan ik nu nooit meer naar 013 zonder een negatief testbewijs?
Nee, deze testevenementen zijn precies dat: een test om te kijken hoe we als podium, maar ook als sector zo snel mogelijk weer open kunnen gaan binnen de huidige routekaart. De testevenementen zijn een middel om open te gaan zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is en is dus tijdelijk van aard. Het snel-testen moet geen extra eis worden voor heropening bij lagere risiconiveaus. Dan willen we als sector geheel open, daarvoor zijn cultuurlocaties veilig met minutieuze protocollen en handhaving.

Kan ik als gevaccineerd persoon ook meedoen aan dit testevenement?
Dit kan, maar in de maand april tijdens deze testevenementen dien je alsnog een negatief snel-testbewijs te kunnen overhandigen.

Waar moet ik mij laten testen? En wie gaat dat betalen?
Er zijn aparte teststraten ingericht voor deze testevenementen. Deze kan je vinden op testenvoortoegang.nl. Op deze manier is er geen belasting op teststraten van de GGD. De infrastructuur en de testen worden op dit moment nog betaald door de overheid.

Waarom wordt de 1,5 meter gehandhaafd terwijl iedereen die wordt toegelaten negatief getest is?
Bij deze testevenementen staat de veiligheid voorop en wordt vooral de druk op de testinfrastructuur bekeken. In een latere fase kan de 1,5 meter regel eventueel wel losgelaten worden met testbewijzen.

Hoe gaat het nu verder na deze testen?
Deze testevenementen zijn geslaagd als we hebben kunnen ontdekken wat de struikelblokken van de testlogistiek zijn en wat de testbereidheid van verschillende publieksgroepen is, alsmede hoe deze obstakels makkelijk kunnen worden opgelost zodat de sector een stap dichter bij heropening is.

Wat is het verschil met de Fieldlab evenementen die eerder plaatsvonden?
De Fieldlab evenementen zijn testevenementen die zich richten op ander onderzoek. Tijdens de testevenementen in april wordt er een veel lichter onderzoeksprotocol toegepast. De resultaten van de Fieldlab evenementen zullen wel gebruikt worden bij de pilots en de opschaling daarvan.

Mijn vraag is nog niet beantwoord!
Neem dan even contact op met [email protected]dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Nieuwsoverzicht