013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 tipt: Eurosonic Noorderslag

013 tipt: Eurosonic Noorderslag

14 jan 2022

Volgende week staat in het teken van Eurosonic Noorderslag, een van de grootste Europese festivals voor aanstormend poptalent. Dit jaar zal er een digitale editie plaatsvinden waarbij het festival gratis te bekijken is. Omdat we enorm uitkijken naar de shows in 013, warmen we onszelf op met deze digitale showcases van o.a. acts die ook dit jaar in 013 zullen staan. Zie hier onze tips en geniet alvast van dit voorproefje!

Beachdog

Luide rock, vuisten in de lucht en zweten tot de max. Dat is in één klap een avondje Beachdog. De nieuwe Nederlandse rockband laat een geluid horen dat van grunge via punk naar post-hardcore gaat.

Blanks

"If a golden retriever were a person and made music" aldus een van Blanks' fans. 00s, indie en pop komen hier samen, allemaal uit de handen van deze veelbelovende popsensatie.


Froukje

De jonge zangeres weet een verfrissende stem te bieden aan niet alleen haar eigen generatie, maar ook daarbuiten. Verwacht super dansbare pop over de meest diepgaande thema's uit de maatschappij.


Goldband

Van spannende nachtelijke escapades tot dansbare melancholiek: deze zingende stukadoors veroveren menig hart met harde beats, roekeloze lyrics en een ijzersterke live reputatie! 

Karsu

Haar uitzonderlijke talent, veelzijdigheid en spontane persoonlijkheid is aanstekelijk. We genieten dan ook enorm van haar eigenzinnige blend van pop, jazz en Turkse muziek.

MEROL

Met een Kleinkunstacademie-diploma op zak en een voorliefde voor de 80's maakt MEROL aanstekelijke liedjes die, mede door haar meedogenloze en ondeugende teksten, al gauw in de smaak vielen bij het grote publiek.

Son Mieux

Op het eerste gehoor klinkt de muziek van Son Mieux erg rustig en zomers, maar na meerdere luisterbeurten hoor je pas hoe ontzettend dansbaar het eigenlijk allemaal is. En live doet de band daar nog een schepje bovenop.

Tinlicker

Warme house, melodieuze techno en gelaagde live-elektronica. In Tinlicker komt alles samen en dit resulteert nu al in een indrukwekkende reeks meeslepende tracks die zalen over de hele wereld vullen.

MEAU

Haar warme stem, pakkende teksten en producties waarin akoestische instrumenten en elektronische klanken worden gecombineerd, is het geluid waarmee MEAU menig luisteraar weet te ontroeren.


Meer muzikaal talent ontdekken? Bekijk dan hier de timetable.

Nieuwsoverzicht