013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Roadburn voegt 16 nieuwe namen toe

Roadburn voegt 16 nieuwe namen toe

25 jan 2022

April nadert met rasse schreden en dus maakt Roadburn vandaag een vierde reeks namen bekend. Festivaldirecteur Walter Hoeijmakers: “Gezien het recente positieve nieuws over de daling van de coronacijfers in Europa, hebben we er vertrouwen in dat Roadburn door kan gaan. Uiteraard houden we eventuele relevante maatregelen of noodzakelijke regelgeving die van invloed zijn op het festival in de gaten, maar we zijn optimistisch dat we in april mensen in Tilburg kunnen verwelkomen. We zijn verheugd dat we deze nieuwe selectie van bands kunnen toevoegen aan de toch al geweldige line-up.” 

Het Indonesische Senyawa zakt voor de eerste keer af naar Tilburg om hun experimentele muziek aan het Roadburn publiek te laten horen. Het duo wat al met diverse grote namen samen werkte, waaronder Stephen O’Malley van SunnO))), combineert Indonesische vocale technieken met zelfgemaakte instrumenten.

Curatoren Milena Eva en Thomas Sciarone (GGGOLDDD) voegen 5 namen toe aan hun gecureerde programma. Amnesia Scanner brengt een audiovisueel spektakel van knallende electronica. Het Keniaanse Duma maakt een genre verbrijzelend amalgaam van grindcore, noise en meer. Daarnaast voegen de curatoren ook 3 Nederlandse talenten toe met oud-GGGOLDDD gitarist Kamiel Thomas, art-punkband SØWT en een samenwerking van Alicia Breton Ferrer (The Sweet Release of Death) & Euroboy

Vertraagd door de pandemie, maar in 2022 komt The Devil’s Trade dan eindelijk naar Roadburn. Dávid Makó speelt een set met zijn doomy folksongs, maar ook een eenmalige collaboratie met John Cxnnor (leden van LLNN). Zeeuwse songwriter broeder Dieleman komt met een speciale performance met de Nederlandse metalbands Terzij de Horde (die hun nieuwe album presenteren) en Ggu:ll. Deze extra lange performance culmineert in een gezamenlijk einde waar we nu nog niet teveel over willen zeggen. 

Platon Karataev brengt melancholische indie- en post-rock. Forndom haalt je uit het dagelijkse leven en brengt je terug naar je roots met zijn oud-Scandinavische folk. Vitriol brengt als ex-lid van de veelgeprezen blackmetalband Nihill een ode aan de drone en black-ambient kant van de band. De nieuwe Nederlandse blackmetalbands FREJA en Silver Knife maken hun livedebuut. En mocht je willen dansen, dan kun je terecht bij de ‘Heksentanzplatz’ van Alice Hubble of de dystopische, melancholische industrial punk van Deathsomnia

Roadburn vindt plaats van 21 tot 24 april 2022. Eerder werden o.a. Ulver, Lingua Ignota, Emma Ruth Rundle, Backxwash, 40 Watt Sun, Liturgy, The Bug, Russian Circles, Lustmord, Sólstafir, Nothing en nog veel meer bekend gemaakt. Weekendtickets zijn allemaal uitverkocht. Er zijn nog een beperkt aantal donderdag- en zondagtickets beschikbaar.

Nieuwsoverzicht