013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Roadburn voegt Paradox toe als venue en presenteert 14 nieuwe namen

Roadburn voegt Paradox toe als venue en presenteert 14 nieuwe namen

17 mrt 2022

Bartho van Straaten, artistiek directeur van Paradox reageert:"Als locatie voor vernieuwende, avontuurlijke en geïmproviseerde muziek, zijn we met Paradox verheugd om deze nieuwe samenwerking aan te gaan met Roadburn, een festival dat muziek benaderd met dezelfde onbevangen houding. Het programma van Paradox en Roadburn heeft zeker overlap, dus we vinden het enorm interessant om gemeenschappelijke gronden te presenteren door samen het Paradox-podium samen te stellen en onze muzikale gedachten te delen bij redefining heaviness." 

Enkele namen zullen voor de Roadburn bezoeker al bekend zijn. Zo is Dirk Serries de artist in residence in Paradox gedurende het festival. Hij speelt in vier verschillende reïncarnaties over vier dagen: Dirk speelt een set met Kristoffer Lo, TONUS, YODOK III en het Martina Verhoeven Quintet. Autarkh III, de experimentele ambient en noise vertakking van Autarkh, was eerder al te zien op Roadburn Redux en speelt nu een set met publiek in de jazzclub. Red Kite zou al spelen op Roadburn 2020 voordat corona roet in het eten gooide. Zij krijgen een herkansing in Paradox. 

Het Concreet is het nieuwe project van de Stadscomponist van Tilburg, Mathijs Leeuwis, samen met Mathijn Den Duijf en Anneroos Goossen. Zij spelen een commissieopdracht vol electro-akoestisch experiment, tape loops, diepe vocalen en knisperende percussie. 

ZAÄAR is een neo-psychedelisch zij-project van Neptunian Maximalism. Dans Dans combineert slimme pop composities met de avontuurlijke kant van jazz en speelde er al meerdere festivals mee plat. Pulled By Magnets, onder leiding van Seb Rochford (bekend van o.a. Polar Bear en werkte met meerdere grote artiesten) brengt een jazz-metal-ambient-klassiek-potpourri. PoiL Ueda combineert op unieke wijze Francofiele prog met traditionele Japanse folk en free-jazz.

Schnellertollermeier brengt experimentele rock die even opzwepend als jazzy is. Net zo opzwepend is de groovende jazz van John Ghost. Het Rotterdamse Albatre tenslotte maakt een nietsontziende mix van free-jazz, noise en metal. 

Door immigratieproblemen heeft Backxwash helaas moeten cancellen. Later zal een vervanger en de laatste namen bekend gemaakt worden, naast informatie over het zijprogramma, exposities en meer. Dagtickets zijn uitverkocht. Door de toevoeging van een extra locatie, zijn er een beperkt aantal 4-dagen-tickets beschikbaar gekomen voor het (voorheen) uitverkochte festival. Deze zijn te verkrijgen via Roadburn.com.

Nieuwsoverzicht