013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Vier Keti Koti in 013 met gratis eten en muziek, free heri heri for all!

Vier Keti Koti in 013 met gratis eten en muziek, free heri heri for all!

03 jun 2022

De organisatie Free Heri Heri For All staat ervoor om op een verbindende manier de afschaffing te herdenken en te vieren door eten, kunst, cultuur en mensen samen te brengen. Ook 013 vind het belangrijk om het thema 'slavernij' bespreekbaar te maken. Naast de gratis Heri Heri, een gerecht dat symbool is voor het eten dat door tot slaaf gemaakten werd benuttigt op de plantages, toveren wij de Main om tot een feestelijke ontmoetingsplek en zorgen we voor een paar toffe DJ’s. Kom langs en ga het gesprek met elkaar aan!

Welkom aan tafel! We’re joining the movement!

Over het gerecht
'Heri heri' betekent helen. Dit lekkere maal is een eenpansgerecht dat bestaat uit aardvruchten cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (kabeljauw) en een ei. Vandaag de dag is heri heri een gerecht dat cultureel gezien mensen verbindt met voorouders en dus verbind met de geschiedenis. Vooral in de afro diaspora is het een gevierd gerecht wat vaak gemaakt wordt tijdens verschillende feestelijke gelegenheden.

Voor een volledige lijst van afhaallocaties, en activiteiten of samenwerkende partners zie ook www.freeheriheriforall.com en volg @freeheriheriforall via Instagram voor updates.

Over de organisatie
Stichting KIP Republic is een creatief collectief met als doel een platform te bieden voor allerlei verhalenvertellers binnen en buiten de culturele sector. Deze vertellers zijn verbonden door gedeelde waarden en staan voor een veilige en inclusieve samenleving voor iedereen. Free Heri Heri For All is een initiatief waarmee KIP Republic 1 juli 1863, de dag van de afschaffing van het Slavernijverleden op eigentijdse en verbindende wijze herdenken en vieren. Deze dag staat ook wel bekend als Keti Koti, Dia Di Lucha Pa Libertat en Emancipation Day.

Nieuwsoverzicht