013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Roadburn Redux genomineerd voor Brabantse communicatieprijs 'De Bonk'

Roadburn Redux genomineerd voor Brabantse communicatieprijs 'De Bonk'

14 jul 2022

In Brabant wordt door bureaus en professionals met hun opdrachtgevers goed en bijzonder werk gemaakt. Werk dat het verdient om in de spotlight gezet te worden. Zodat we er met elkaar over kunnen praten, elkaar mee kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. Leren van het beste dat je vakgenoten hebben gemaakt. Daarom wordt jaarlijks 'De Bonk' uitgereikt, de Brabantse communicatieprijs voor vakgenoten. 

Roadburn is genomineerd in de categorie 'Digital Events' voor de volledig digitale 'Roadburn Redux' editie die in 2021 plaatsvond in 013 Poppodium. 

Roadburn Festival is sinds 1999 een wereldwijd heavy metal music fenomeen. Toen in december 2021 vanwege de corona-crisis duidelijk werd dat Roadburn niet in fysieke vorm kon plaatsvinden, besloten creatief digitaal bureau LiveWall, 013 en Roadburn Festival samen te kijken naar online mogelijkheden binnen de artistieke kaders. De partijen ontwikkelden het digitale, duurzame ‘Roadburn Redux’, waar on-en offline op een unieke manier met elkaar verbonden werden. Roadburn Redux vond plaats van 15 tot en met 18 april 2021. Wereldwijd keken duizenden fans naar een doorlopende livestream. Samenwerking was key: het festival vroeg bands een bijdrage te leveren: een thuis opgenomen livestream bijvoorbeeld, de première van nieuw werk of een nooit eerder vertoonde show. Roadburn Redux bood livestreams van over de hele wereld én een serie shows die rechtstreeks vanuit 013 werden uitgezonden. 75,000 unieke viewers uit 90 landen leverden 60.000 euro in donaties op.

Nieuwsoverzicht