013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 Poppodium zamelt slaapzakken en dekens in voor Ter Apel

013 Poppodium zamelt slaapzakken en dekens in voor Ter Apel

29 sep 2022

In samenwerking met Stichting MiGreat, die actief noodhulp verleent aan vluchtelingen en migranten in Nederland, zal 013 vanaf donderdag 29 september slaapzakken en dekens inzamelen die naar Ter Apel gebracht kunnen worden. Tot en met donderdag 6 oktober kan men deze spullen inleveren bij de 013 Boxoffice aan de Veemarktstraat 44 in Tilburg.

Het gebrek aan menswaardige opvangplaatsen in Ter Apel is nog steeds een probleem; tot op de dag van vandaag moeten tientallen vluchtelingen en migranten de nacht doorbrengen in de kou, in afwachting van hun procedure. Stichting MiGreat zorgt daarom sinds 22 augustus, in samenwerking met tal van organisaties en activisten, voor warme, gezonde maaltijden, dekens en andere noodhulp. Op dit moment organiseert MiGreat een landelijke inzamelingsactie waarbij de organisatie specifiek op zoek is naar schone, droge (wollen) dekens en warme, kwalitatief goede slaapzakken. Andere items - zoals dekbedden, dekbedovertrekken, lakens, spreien en kleding - zijn op dit moment niet nodig. Vanaf vandaag springt ook 013 Poppodium bij om hulp te bieden, omdat wij vinden dat menswaardige zorg vanzelfsprekend beschikbaar zou moeten zijn. Voor iedereen.

Men kan bij de Boxoffice van 013 doneren op de volgende momenten:

  • 29 september t/m 03 oktober tussen 09:00 uur en 21:00 uur
  • 04 oktober t/m 05 oktober tussen 09:00 uur en 17:00 uur
  • 06 oktober tussen 09:00 uur en 21:00 uur

Op vrijdag 7 oktober zal 013 de items naar Stichting MiGreat brengen, die vervolgens naar Ter Apel rijden. Mocht 013 Poppodium net even te ver weg zijn, dan kan er uiteraard ook gedoneerd worden bij 1 van de andere inzamelpunten. Een overzicht van de inzamelpunten door het gehele land is hier te vinden.

Nieuwsoverzicht