013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Arjen Lucassen kondigt 3 Ayreon-shows aan in 013 Poppodium

Arjen Lucassen kondigt 3 Ayreon-shows aan in 013 Poppodium

13 okt 2022

Klik hier voor meer info voor show 1 op vrijdag 15 september
Klik hier voor meer info voor show 2 op zaterdag 16 september
Klik hier voor meer info voor show 3 op zondag 17 september

Na 4 uitverkochte ‘Ayreon - Electric Castle Live & other Tales’ shows in poppodium 013 in 2019 (bezocht door 12.000 Ayreon fans uit 64 landen) en 3 uitverkochte ‘Ayreon Universe’ shows in 2017, is Ayreon klaar om weer een volgend hoofdstuk aan zijn live-geschiedenis toe te voegen met ‘01011001 - Live Beneath the Waves’. Deze aankomende productie die plaats vindt op vrijdag 15 september, zaterdag 16 september en zondag 17 september is gebaseerd op het veelgeprezen concept album ’01011001’, die stamt uit 2008. Het album zal in zijn geheel ten gehore worden gebracht, plus een aantal extra nummers. Het belooft een enorme liveproductie te worden, met een overweldigend decor op het podium, fantastische visuals, special FX en… een unieke live surround sound ervaring!

Ayreon mastermind Arjen Lucassen en toetsenist Joost van den Broek hebben een groot aantal van de originele cast van het 01011001 album weten te verzamelen, plus veel speciale gasten. Daarnaast is er een band bestaande uit de beste instrumentalisten in het genre om het 01011001 album uit te voeren op het hoogst mogelijke muzikale niveau. Arjen zelf zal ook als zanger aan de show deelnemen. Het ziet ernaar uit dat dit de grootste cast van de Ayreon live shows wordt tot op heden. De show heet ‘Live Beneath the Waves’ omdat het grootste deel van het verhaal zich afspeelt op waterplaneet Y. De show zal je visueel meenemen naar deze technologische onderwaterwereld. Bezoekers mogen een enorme live productie van het hoogste niveau verwachten met een uniek decor, vuurwerk en special FX. Bovendien zal deze show live surround audio hebben, een uniek en pionierende techniek die een extra dimensie aan de muziek zal toevoegen.

Waar de show in 2019 ‘Electric Castle live & Other Tales’ sfeervol en dynamisch was, zal de 01011001 show meer mysterieus, industrieel en bombastisch zijn, wat het originele album op een zo authentiek mogelijke wijze benaderd. Naast dat het hele album van begin tot eind gespeeld zal worden, zal er nog veel meer zijn dat deze show een speciale gebeurtenis maakt die de Ayreon fans niet willen missen. Aanvullende info en extra verrassingen zullen in de komende weken aangekondigd worden.

Arjen: “Ik moet eerlijk zeggen dat de grote opwinding om 1 van mijn favoriete Ayreon albums 01011001 live op het podium tot leven te zien komen mijn niet-zo-geheime angst om live te spelen aan de kant schuift! Toen ik de muzikanten en crew benaderende voor deze show kreeg ik binnen enkele minuten de meest hartverwarmende reacties terug. Ik weet zeker dat het net zo hartverwarmend zal zijn om de grote golf van blije gezichten in het publiek in de 013 te gaan zien. Zoals altijd zullen we ons uiterste best doen om iedereen goed te verwennen. Ik hoop je daar te zien!”

Om de fans vanuit alle hoeken van de wereld een volledige Ayreon ervaring te bieden zal de stad Tilburg wederom omgetoverd worden tot ‘Ayreon-stad’ met veel Ayreon-gerelateerde evenementen. Er zal een Ayreon pop-up winkel zijn met veel gave onderdelen en speciale optredens, en de ‘Electric Castle live & other Tales’ zal worden vertoond in de Pathé bioscoop. Er zal ook een special Ayreon camping zijn, grote Ayreon vlaggen overal in de stad en restaurants en kroegen zullen speciale Ayreon thema’s en aanbiedingen hebben. Er zal ook Ayreon bier zijn, korting coupons voor fans in winkels, enzovoorts. Alles om dit een onvergetelijke ervaring te maken!

“Ik kijk er erg naar uit dat we 01011001 op het podium tot leven gaan brengen”, zegt hoofd producer Joost van den Broek, “Deze live productie gaat voor ons de lat nog een stuk hoger leggen op alle aspecten. Ik weet zeker dat we de meest indrukwekkende en epische show tot dusverre gaan maken. De grote uitdaging zal zijn om alle elementen naadloos op elkaar af te stemmen in de show. Vooral door het baanbrekende ‘surround sound’ element aan de show toe te voegen zal de luisterervaring enorm worden versterkt. Het album 01011001 heeft een heel specifieke sound en gevoel die wij zo goed mogelijk en zo groots mogelijk gaan proberen te vertalen naar het podium. Ik kan niet wachten op de shows volgend jaar waarin alles waaraan we nu hard werken bij elkaar zal gaan komen in 013 en ik de eer heb om het podium te gaan delen met deze fantastische muzikanten, spelend voor de altijd geweldige Ayreon-fans!”

Ayreon - 01011001 - Live Beneath The Waves vindt plaats in 013 Poppodium op vrijdag 15 september, zaterdag 16 september en zondag 17 september. De kaartverkoop start donderdag 27 oktober om 16:00 uur.

Nieuwsoverzicht