013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 Poppodium en Roq 'n Rolla presenteren Tilly Tape EP

013 Poppodium en Roq 'n Rolla presenteren Tilly Tape EP

04 nov 2022

De Tilly Tape is een samenwerking tussen 013 Poppodium en label Roq 'n Rolla, de komende weken zullen er diverse singles verschijnen waarna de gehele release volgt op vrijdag 9 december.

Projectleider Tim van Dongen "De Tilly Tape is eigenlijk een geestelijk opvolger van het 'Tillie in Quarantaine' project waarbij de Tilburgse scene op afstand met elkaar tracks opnam. Voor de Tilly Tape rekken we die grenzen nog verder op en gaan we ook buiten de stad, om connecties te leggen met hiphoptalent door het hele land. Met deze EP hebben we in mijn ogen perfect de energie van het aanstormende talent kunnen verenigen met gevestigde acts"

De EP kent door de uiteenlopende producers een divers geluid dat niet altijd onder de noemer 'hiphop' is te vangen. Van de gitaargedreven producties van Calundé tot de donkere hiphopbeats van Yung Amadeus, er zit voor ieder wat wils tussen.

Ruud Lemmen hoofd programma 013: "Er loopt veel jong talent rond in Tilburg, met dit project zorgen we dat dit talent elkaar weet te vinden en ontstaan er verrassende samenwerkingen. Hiphop staat bekend als een genre waarin wordt geëxperimenteerd en daar is de Tilly Tape een goed voorbeeld van, van harde hiphopbangers tot pop... Oh en binnenkort hebben we nog wat verrassingen rond de release van deze EP dus hou de kanalen van 013 Poppodium in de gaten!"

De eerste track van de EP is nu te beluisteren: op 'L.I.T.' slaan stadsgenoten T. Dutty en Wakeem de handen ineen met Josbros op een productie van Skiba.

Beluister 'L.I.T.' op Spotify 

Bekijk hieronder de gehele tracklist voor de Tilly Tape EP die op vrijdag 9 december uitkomt.

01. LITTAMINE, Dalliss & Bokke8 - Different (prod. Yung Amadeus)
02. T.Dutty, Wakeem & Josbros - L.I.T. (prod. Skiba)
03. Oase & Dave Budha - Rust In Mijn Hoofd (prod. Calundé)
04. Zeno & Linde Schöne - Butterflies (prod. ATLouis)
05. Timm & Russo - Twee (prod. Calundé)
06. Gil & Jean Jacques - La Vie (prod. Easthunt)
07. Narco & Rbdjan - Het Moest Zo Zijn (prod. Yung Amadeus)
08. Jerra Eleven, JoJo & Burleson - ColaFanta (prod. ATLouis)
09. Kenjedie & Gianski - Own Het (prod. Skiba)

Nieuwsoverzicht