013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht ROADBURN MAAKT LINE-UP VAN 2023 COMPLEET MET 25 NIEUWE NAMEN

ROADBURN MAAKT LINE-UP VAN 2023 COMPLEET MET 25 NIEUWE NAMEN

09 feb 2023

Roadburn heeft 25 nieuwe acts voor de editie van 2023 bekendgemaakt en maakt daarmee de line-up compleet. Zola Jesus, Backxwash, Nicole Dollanganger en White Boy Scream behoren tot de 25 nieuwe toevoegingen aan de line-up. Roadburn 2023 vindt plaats tussen 20 en 23 april, met een pre-festival show op woensdag 19 april.

De artistiek directeur van Roadburn, Walter Hoeijmakers, zegt:

"We zijn verheugd om de definitieve namen voor de Roadburn 2023 line-up bekend te maken. Zoals eerder gezegd wordt Roadburn dit jaar een ontdekkingsreis. De line-up is bewust gericht op bands die de afgelopen jaren hun stempel zijn gaan drukken, en is daarmee ook een afspiegeling van de huidige underground. Het was ons doel om veel van deze bands en artiesten een platform te bieden om uit te blinken voor een gepassioneerd en ruimdenkend publiek.

"We zijn iedereen zo dankbaar die veel moeite heeft gedaan om deze artiesten naar Roadburn te halen. Als je naar de volledige line-up kijkt, hopen we oprecht dat je onze opwinding deelt. Het is onze bedoeling ervoor te zorgen dat Roadburn een thuis weg van huis is voor alle betrokkenen; de bands, de bezoekers, de mensen uit de industrie, de crew.

"Roadburn 2023 is een viering van underground muziek en cultuur; het zal een knooppunt zijn voor positiviteit, creativiteit en artisticiteit, en in een geest van verzet zal het hoop brengen in het licht van de vele tegenslagen van onze tijd. Wij danken jullie voor deze kans. We kunnen niet wachten om het met jullie te vieren.”

Meer informatie over de toegevoegde namen vind je hier. Zij voegen zich bij eerder aangekondigde artiesten als Deafheaven, Boy Harsher, Cave In, Julie Christmas, Wolves In The Throne Room, Giles Corey, Chat Pile, vier commissioned projecten, twee artists in residence, een Rocket Recordings showcase, en meer.

Tickets voor Roadburn 2023 zijn reeds in de verkoop; vrijdag- en zaterdagtickets zijn uitverkocht, maar weekendtickets, donderdag- en zondagtickets zijn nog beschikbaar. Er zijn ook overnachtingsmogelijkheden te verkrijgen. Alle informatie is te vinden op roadburn.com

Nieuwsoverzicht