013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 Poppodium voor het derde jaar op rij stembureau tijdens de verkiezingen

013 Poppodium voor het derde jaar op rij stembureau tijdens de verkiezingen

10 mrt 2023

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Tijdens deze dagen zal 013 Poppodium net als bij de Tweede Kamer verkiezingen in 2021 en de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 veranderen in een stembureau gericht op jongeren, maar waar alle Tilburgers welkom zijn. Van 07.30 tot 21.00 's avonds kan je op deze dagen je stem uitbrengen. Stemmerstussen 11.00 en 20.00 's avonds hebben tevens de mogelijkheid om na het uitbrengen van hun stem de 'Stem als een Ster' route te lopen waarbij ze een trip down memory lane maken langs enkele sterren die al eerder hun stem hebben laten horen op onze podia.

Normaal een plek waar de grootste acts de sterren van de hemel spelen, maar op woensdag 15 maart zal 013 voor het derde jaar op rij dienst doen als een stembureau met een focus op jongeren. Om drukte te spreiden is het stembureau geopend van 07.30 's ochtends tot 21.00 's avonds.

In 013 Stem je als een Ster!

Nadat je hebt gestemd is er tussen 11.00 en 20.00 de mogelijkheid om een route te lopen waarbij je jezelf tussen de sterren waant die al eerder in 013 stonden. Door langs een tentoonstelling van een aantal prachtige shots van onze fotografen te lopen reis je door de concerten van de afgelopen jaren heen, en misschien ontdek jij zelfs wel dé ster van 2023! Na afloop ontvang je een bijzonder digitaal aandenken aan jouw bezoek in de vorm van een 360° video.

Om overal in Tilburg te kunnen stemmen ontvangen Tilburgers een stempas. Deze stempas toont aan dat je gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kan je geen stem uitbrengen. Neem om te stemmen je stempas en een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee. Het legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar zijn verlopen.

Kijk voor alle aanvullende informatie over stemmen in Tilburg op de website van Gemeente Tilburg.

Nieuwsoverzicht