013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht NIEUW GOED DOEL VOOR HARD CUPS IN 013: QUIET

NIEUW GOED DOEL VOOR HARD CUPS IN 013: QUIET

01 mei 2023

Tot en met het einde van het jaar kunnen bezoekers van 013 het statiegeld van hun hardcup doneren aan Quiet. De stichting, o.a. bekend van de Quiet 500 (als tegenhanger van de Quote 500) verzacht armoede en versterkt mensen. Na het UN World Food Program en GIRO 555, is Quiet het derde goede hardcup-doel dat 013 omarmt sinds de intrede van het statiegeld-systeem.

Quiet maakt lawaai voor stille armoede

Quiet verzacht armoede en versterkt mensen. Dat doet zij op basis van vertrouwen. Samen met ondernemers zorgt Quiet in Nederland voor geluksmomentjes met gratis producten, diensten en verwennerijen. Dat heeft een positieve impact op de members van Quiet en hun gezinnen. Ze komen uit hun isolement, voelen zich zelfverzekerder, zien hun talenten weer en krijgen weer zin om zichzelf te ontwikkelen. Even de zorgen vergeten en zichzelf en hun kinderen datgene geven wat normaal gesproken niet kan. Meer weten over Quiet? Of ook een bijdrage leveren in de vorm van kennis, middelen of financiële steun? Neem een kijkje op quiet.nl.

Concertbezoek met impact

Bezoekers van 013 hebben sinds april 2022 de keuze om het eenmalige statiegeld van hardcups te doneren aan een goed doel. Dit kan door de gebruikte hardcups, in plaats van ze terug te brengen naar de bar, te deponeren in de daarvoor bestemde donatiebakken die door het hele gebouw verspreid staan. De afgelopen periode konden bezoekers hun beker doneren aan GIRO 555. Sinds februari werd hiermee €30.850,- opgehaald ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

Directeur-Bestuurder Frens Frijns over de samenwerking:

“Quiet’s slogan - lawaai maken voor stille armoede - past natuurlijk perfect bij de grote popzaal die we zijn. Nog veel belangrijker: we zien dat armoede in Nederland en ook in Tilburg een ontwrichtende werking heeft. Door nu Quiet te omarmen als goed doel willen we als poppodium, samen met onze bezoekers, hier ons steentje aan bijdragen.”

Mede-oprichter en ambassadeur van Quiet Ralf Embrechts vult aan. “Hoe goed dat 013 ons omarmt, zodat ook de bezoekers beseffen dat zo’n gezellig muzikaal avondje niet voor iedereen is weggelegd. Quiet is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging tegen (stille) armoede. Iedereen kan daar iets aan bijdragen en de bezoekers van 013 nu met veel lawaai voorop.”

Nieuwsoverzicht