013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 Poppodium versterkt programmateam met Johan Gijsen en John van Luijn

013 Poppodium versterkt programmateam met Johan Gijsen en John van Luijn

12 sep 2023

Johan Gijsen (48) en John van Luijn (60) versterken het komend half jaar het programmateam van 013. Gijsen, o.a. bekend als medeoprichter en voormalig directeur van Le Guess Who?, gaat tot 1 februari aan de slag als interim programma directeur. Van Luijn werkte eerder meer dan 30 jaar als programmeur bij de Melkweg en zal de komende tijd de functie van hoofd programma vervullen.

Directeur-bestuurder Frens Frijns is verheugd met hun komst. Over Gijsen: “013 viert in november haar 25-jarig bestaan en is hard op weg haar all-time bezoekersrecord te verbreken. Om succesvol te blijven is het belangrijk dat we onze artistieke visie verder ontwikkelen, ons aanbod verbreden en er nóg meer gaan zijn voor de stad. Met Johan halen we een zéér ervaren kracht binnen die op verschillende plekken aanzienlijke resultaten heeft behaald op dit gebied.

Ook van de tijdelijke komst van John van Luijn gaat 013 langer genieten, verwacht Frijns. “We willen allereerst ons krachtige programma continueren en dus heb ik John met al zijn ervaring en contacten gevraagd ons daarbij te helpen. Dat kan hij als geen ander. Daarnaast hebben we grotendeels een nieuw, talenvol programmateam dat ongetwijfeld gaat profiteren van John’s jarenlange ervaring en kennis. Ik ben ervan overtuigd dat 013 er over een half jaar nóg sterker voor staat.

Ervaren Krachten

Johan Gijsen nam in september 2022 na 16 jaar afscheid als algemeen directeur van het gerenommeerde Utrechtse stadsfestival Le Guess Who?. Eerder was Gijsen hoofd programma bij Tivoli en tot mei van dit jaar was hij actief als interim directeur-bestuurder van kunstencentrum WORM in Rotterdam. Daarnaast is hij bestuurslid bij De Basis in Nijmegen en sinds 2021 lid van de raad van toezicht van de VPRO.

Johan Gijsen: “Sinds de opening in 1998 volg ik 013 nauwlettend. Een landelijk poppodium waar ik veel mooie herinneringen aan heb. Ik heb bewondering voor de ondernemersgeest van 013 en voor de toewijding van het personeel. Met veel enthousiasme ga ik me deze periode buigen over o.a. het programmateam, artistieke visie, strategie, doelgroep- en diversiteitsvraagstukken."

John van Luijn is een house-hold name in het Nederlandse livecircuit en werkte meer dan 30 jaar als programmeur bij de Melkweg. Daarnaast is van Luijn verantwoordelijk voor een deel van de programmering van festivals als Lowlands en Paaspop. Tot slot speelt hij al bijna 40 jaar zalen plat als DJ.

John van Luijn: “Na ruim twee jaar met veel plezier grotendeels aan de zijlijn te hebben gestaan, kon ik deze aanbieding niet weerstaan. Een afgebakende periode programmeren in de grootste zaal van het Nederlandse clubcircuit. Bovendien een zaal met een muzikaal profiel waar ik al jaren jaloers op ben. Daarbij mag ik werken met een jong en gretig programmateam en hoef ik dus niet altijd meer zélf in de herrie te staan. Alle tijd dus om in het virtuele café den Engelantier te genieten van het Tilburgs bier. Kortom, een droombaan.

Met beide aanstellingen is 013 haar programmateam voorlopig weer compleet. Eerder kwamen Daan Holthuizen en Dirk Stolk over van het Haarlemse Patronaat en de Tilburgse Club Smederij. Hiertegenover stond het vertrek van hoofd programma Ruud Lemmen en Joel Heijda. Daniel Nagelkerke en Liselotte Rovers, beiden sinds 2021 werkzaam voor het poppodium, complementeren de afdeling.

Nieuwsoverzicht