013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 eert Arjen Lucassen (Ayreon) aan vooravond bijzondere concertreeks: artiest wordt vereeuwigd met eigen CD aan gevel

013 eert Arjen Lucassen (Ayreon) aan vooravond bijzondere concertreeks: artiest wordt vereeuwigd met eigen CD aan gevel

12 sep 2023

Aankomende vrijdag start Arjen Lucassen, bekend als Ayreon, zijn derde concertreeks in 013 Poppodium. Nergens anders ter wereld speelt hij zijn alom geprezen albums live. Enkel in Tilburg. Als eerbetoon en verzegeling van de bijzondere samenwerking, mag Lucassen vrijdagavond zijn eigen CD aan het gebouw hangen.

Na 4 uitverkochte shows in 2019 en 3 uitverkochte shows in 2017 (met in totaal 21.000 bezoekers uit 70+ landen), staat Ayreon dit weekend klaar om weer een volgend hoofdstuk aan zijn live-geschiedenis toe te voegen. Net als in 2017 en 2019 zal hij één van zijn klassiekers live ten gehore brengen, ditmaal ‘01011001 - Live Beneath the Waves’ uit 2008.

In totaal zal Ayreon dit aankomend weekend 5 keer doen voor een uitverkochte zaal vol extra decor, verassingsoptredens en extra techniek. In totaal reizen er 15.000 bezoekers van over de hele wereld af naar 013 om het spektakel mee te maken. Daarnaast is er rondom de shows veel te doen: van een merchandise pop-up store en tal van horeca-acties tot vlaggenroutes door de stad Tilburg.

Vereeuwigd aan de gevel
Ter ere van de nieuwe concertreeks en de innige band tussen 013 en Ayreon, zal Lucassen aankomende vrijdag 15 september tussen 17:00 en 17:30 zijn gesigneerde CD op het 013 gebouw bevestigen. Directeur-bestuurder Frens Frijns: “Ayreon is één van de meest bijzondere acts die wij hier mogen huisvesten. De toewijding van de fans, de inhoudelijke klasse, het productionele spektakel én het feit dat het enkel bij ons te zien is, maakt dat Ayreon onder je huid gaat zitten. Het vereeuwigen van deze samenwerking op ons gebouw, ónze huid, doet daar perfect recht aan. Wij zijn heel verheugd dat Arjen dit wilt doen.

Lucassen zelf kijkt uit naar het moment vrijdag: “Door de jaren heen hebben wij met mijn project Ayreon een heel bijzondere samenwerking opgebouwd met Poppodium 013 en altijd heel veel medewerking van het hele 013 team gehad. Het is voor mij dan ook een grote eer om mijn Ayreon CD aan de gevel van 013 te mogen hangen!

Lucassen is de tweede artiest die op deze wijze vereeuwigd wordt. Eerder ontving en bevestigde Guus Meeuwis een gesigneerde CD op het gebouw als bezegeling voor de meer dan 50 uitverkochte shows die hij in 013 speelde.

Nieuwsoverzicht