013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Roadburn kondigt nieuwe namen aan, waaronder THE JESUS AND MARY CHAIN, CHELSEA WOLFE en CLIPPING

Roadburn kondigt nieuwe namen aan, waaronder THE JESUS AND MARY CHAIN, CHELSEA WOLFE en CLIPPING

24 okt 2023

Na eerder al KHANATE te hebben aangekondigd voor de 2024 editie van het festival, heeft Roadburn vandaag zijn eerste bredere line-up aangekondigd, met onder andere THE JESUS AND MARY CHAIN, CHELSEA WOLFE, LANKUM en CLIPPING. Roadburn 2024 vindt plaats tussen 18 en 21 april in Tilburg, Nederland.

Artistiek Directeur van Roadburn, Walter Hoeijmakers, licht toe:

"Met deze aankondiging duiken we meteen in het hart van waar Roadburn 2024 over gaat. De artiesten die we vandaag met trots onthullen zijn allemaal van grote betekenis voor wat het festival de afgelopen tijd is geworden. We vinden dat deze artiesten het brede bereik van Roadburn vertegenwoordigen. Met de onthulling van de eerste muziekprojecten in opdracht, kijken we zoals altijd stevig in de toekomst en presenteren we geheel nieuwe muziek. Dit is het begin van vele mooie dingen die nog gaan komen."

Het is simpelweg onmogelijk om de ware essentie van THE JESUS AND MARY CHAIN in een paar woorden te vangen. Het is een band die zo'n impact heeft gehad op de wereld waarin Roadburn opereert, dat hun legende buiten proporties aanvoelt, te groot om volledig te bevatten. The Jesus and Mary Chain bieden een bedwelmende mix van fuzz en melodie als een transportmiddel; ze nemen ons mee naar een andere tijd en plaats van rooskleurige romantiek, weemoedig existentialisme en precies de juiste dosis hedonisme.

Naast de aankondiging van een nieuw CHELSEA WOLFE album, zijn we verheugd om de plannen te onthullen voor haar terugkeer naar het Europese vasteland - op Roadburn 2024. In de twaalf jaar sinds haar eerste optreden op Roadburn is deze toch al opmerkelijke artieste uitgegroeid tot een ontembare kracht. Als songwriter en volmaakte creatieve entiteit met suggestieve songwriting en een ongeëvenaarde artistieke visie, verpakt Chelsea Wolfe het hele pakket in een etherische, glinsterende strik.

LANKUM live meemaken is een intieme beleving - ongeacht de grootte van de zaal. De vier Ierse muzikanten bespelen samen op het podium een duizelingwekkend scala aan instrumenten en beschikken over een diep begrip van traditionele folk, een waardering voor heavy en een vaardige hand om een draai te geven aan wat hen is voorgegaan in het folk genre.

Het experimentele hiphoptrio CLIPPING maakt hun debuut op Roadburn in 2024. De minimalistische esthetiek op het podium verhult de sonische complexiteit die ze uitstralen en is een kracht om rekening van te houden op live-gebied. Experimenteren met confrontatie en zwaarte binnen de hiphop is een deel van wat Clipping zo opwindend maakt, en in onze oren maakt het hen tot een band die thuishoort in het hart van wat we op Roadburn doen.

De eerste aangekondigde commissioned performance van 2024 wordt gemaakt door de hand van MAT MCNERNEY. Music for Gloaming: A Nocturne by the Hexvessel Folk Assembly zal een volledig originele compositie zijn, geschreven en exclusief uitgevoerd op Roadburn 2024. Het werk roept nachtelijke mystiek op, een rijk waar het daglicht buigt voor de oprukkende duisternis, en ontrafelt zowel het externe schemertapijt als de interne landschappen van herinneringen en gedachten.

Tevens zal HEXVESSEL hun laatste album Polar Veil integraal uitvoeren op Roadburn 2024. Op deze opvallende release is een magistrale sluier van black metal grandeur overgoten met golvende doom en psychedelische invloeden die vastleggen wat de kern van Hexvessel is.

De uit Los Angeles afkomstige extatische black metal groep AGRICULTURE zal hun Europese debuut maken op Roadburn voor een exclusief eenmalig optreden.

De mysterieuze Nederlandse black metal band FLUISTERAARS speelt hun tweede show ooit - en hun eerste op het Europese vasteland - op Roadburn, om te laten zien wat hen al zoveel jaren tot zo'n integraal onderdeel van de underground black metal scene maakt.

CLOAKROOM brengt hun bijzondere kijk op interplanetaire verkenning naar Tilburg, met nummers van hun laatste album Dissolution Wave en meer.

DEVIL MASTER levert een dosis bloederige blasfemie af. Ze maken hun debuut op Roadburn vanuit Philadelphia om hun kwaadaardige magie aan de massa te laten zien.

Met de belofte van een nieuw album in het verschiet keren de melancholische black metallers DÖDSRIT aanstaande april terug naar Roadburn.

Het artwork voor Roadburn 2024 is onthuld; een indrukwekkende video gemaakt door de Franse kunstenaar David Fitt is in zijn geheel te bekijken via de Roadburn website. Deze zeer getalenteerde Franse kunstenaar staat al een tijdje op onze radar, en we hadden de grote eer om een tentoonstelling van zijn portretten te hosten op Roadburn 2023. Van daaruit bloeide de waardering voor zijn werk uit tot een creatieve relatie die heeft geresulteerd in het werk dat met veel trots de 2024-editie van het festival vertegenwoordigt.

Tickets voor 4 dagen voor Roadburn 2024 zijn nu te koop. Andere ticketopties - waaronder losse dagtickets en accommodatie - volgen op 3 november. Meer artiesten worden de komende weken aangekondigd. Ga voor alle informatie, inclusief tickets, naar www.roadburn.comNieuwsoverzicht