013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 doneert volledige ticket opbrengst jubileumfeest aan Save The Children

013 doneert volledige ticket opbrengst jubileumfeest aan Save The Children

13 nov 2023

Op woensdag 15 november organiseren Paradiso en Melkweg in samenwerking met Save the Children een benefietconcert voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld. Als teken van solidariteit en steun versterkt 013 Poppodium dit initiatief door de ticketopbrengst van het jubileumfeest van vanavond, ter ere van het 25-jarig bestaan van 013, te doneren aan Save The Children.

Vanavond staat 013 stil bij haar 25-jarig bestaan. Samen met bezoekers, artiesten, crew en partners heffen we het glas op een kwart eeuw en genieten we van verschillende optredens. We zouden echter 013 niet zijn, als we niet ook onze ogen en oren openhouden voor de wereld om ons heen. Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Daarom doneren we de volledige ticketopbrengst van vanavond aan de meest onschuldige slachtoffers van deze oorlog: kinderen.

Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Bijna de helft van de Gazanen is jonger dan 18 jaar. Meer dan 4.500 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit. Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig. Alle kinderen die vastzitten in Gaza moeten per direct vrijgelaten worden.

Eerder maakten onze Amsterdamse collega’s van Melkweg en Paradiso bekend een benefietavond te organiseren in samenwerking met Save The Children om geld te op te halen voor deze kinderslachtoffers. 013 sluit zich hierbij aan door de ticketinkomsten van ‘and the beat goes on’ te doneren aan Save the Children.

Ook zullen we vanavond tijdens het jubileumfeest, te midden van bezoekers, medewerkers, oud-collega's en partners, om 20:45 uur één minuut stilte in acht nemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogsgeweld.

Via deze link kan je lezen wat Save the Children doet voor de kinderslachtoffers van deze humanitaire ramp en kun je ook een losse donatie doen.

Nieuwsoverzicht