013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht

013 & Massi slaan handen ineen: beloftevolle artiest wordt twee jaar begeleid door Tilburgs Poppodium

10 jan 2024

013 slaat de handen ineen met Massi. Het Tilburgse poppodium en de 31-jarige artiest, werken de komende jaren nauw samen om te bouwen aan diens artistieke ontwikkeling en carrière. De samenwerking is mogelijk dankzij het Fonds Podiumkunsten. Met de subsidie Nieuwe Makersregeling wordt er voor de lange termijn geïnvesteerd in de toekomst van Massi die een beurs krijgt toegewezen voor een periode van twee jaar.

Sam Raaijmakers

Sam Raaijmakers, artiestennaam Massi, begon in 2016 zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg, waar hij zich verder ontwikkelde als muzikant, vocalist, schrijver, frontman en bandleider. De publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en de Popronde volgden snel. Zijn debuutalbum ‘Samen Alleen’ (2021) en de EP ‘Het Is Maar Een Droom’ (2022) bracht hem vorig jaar langs grote poppodia door heel het land waar hij mee-tourde met Typhoon. “Massi heeft iets unieks te brengen en dat mag Nederland horen…” Aldus Typhoon zelf. Samen sloten ze de tour af in 013.

Anders

Raaijmakers gaat de komende twee jaar werken aan ANDERS: de titel van zijn volgende project en de naam van de gelijknamige tournee. Hij vertelt: “Mijn muziek is altijd super persoonlijk geweest en dat zal het altijd blijven, maar waar ik voorheen zong over de gevolgen van een zwarte jongen zijn in een witte wereld, gaat ANDERS meer over de oorzaak van mijn problemen en mijn reis naar het accepteren dat ik anders ben. ANDERS wordt muzikaal ook nog veel meer van mij, omdat alle liedjes zijn begonnen door zelf achter de piano te gaan zitten en ik de productie voor eigen rekening neem. Pas later in het proces heb ik andere producers en muzikanten erbij betrokken. Dat is spannend, maar vooral ook bevrijdend.”

Mijndert Rodolf, Hoofd Marketing & Communicatie van 013, over de samenwerking: “013 is er voor iedereen, dat is een enorm belangrijk uitgangspunt; dat wil zeggen dat we als internationale speler ook lokale makers willen ondersteunen en ons podium bieden. Niet elke beginnende artiest verkoopt hier die 700 of 3000 tickets, maar we herkennen wel die potentie in een groot talent als Sam. De opbrengst zal wat ons betreft zijn dat Sam hier verder groeit in bereik, betekenis en muzikale zeggingskracht.”

Nieuwe Makers Regeling

De samenwerking wordt medemogelijk gemaakt dankzij de Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podium Kunsten. De aanvraag hiervoor werd in de breedte ondersteunt door Powered by Tinc. 013 steunt dit proces van harte met inhoudelijke coaching en praktische hulp op het gebied van Sam’s profilering en marketing, netwerkvorming, muzikale, tekstuele en zakelijke ontwikkeling.

Nieuwsoverzicht