013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht

Jaimy Weijenberg (013/Roadburn) uitgeroepen tot beste poppodium-marketeer van Nederland.

20 jan 2024

Jaimy Weijenberg - marketeer van 013 en Roadburn - is uitgeroepen tot beste poppodium-marketeer van Nederland. De titel hoort bij één van de categorieën van het IJzeren Podiumdier, een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). De bekendmaking vond plaats tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Roadburn
Jaimy Weijenberg werkt sinds 2016 bij poppodium 013 en groeide de afgelopen jaren door tot digital marketeer. Daarnaast is Jaimy Weijenberg sinds 2022 verantwoordelijk voor de marketing-communicatie van Roadburn: het internationale festival voor heavy music dat vorig jaar nog verkozen werd tot beste festival van Europa. Vanuit diens laatste rol werd Weijenberg door collega’s uit het vak verkozen tot poppodium-marketeer van het jaar. Het juryrapport prees zijn vernieuwende marketingcampagnes voor het festival waarbij hij nieuw publiek wist te bereiken zonder de hechte community van het festival van zich af te storen. Daarnaast werd hij geprezen om zijn stille, maar onmisbare kracht en liefde voor muziek.

De bekendmaking vond plaats tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. 013 was zelf genomineerd in de categorie ‘beste podium’, maar die prijs ging naar VERA (Groningen).


Nieuwsoverzicht