De Dijk
Toon menu
do 27 nov '14

De Dijk

+ Iris Penning

Voorverkoop start: zo 13 apr '14 10:00u

Dat De Dijk zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een van de belangrijkste en meest succesvolle popgroep van Nederland behoeft natuurlijk nauwelijks enig betoog. De Amsterdamse band rond zanger Huub van der Lubbe schreef grote, memorabele hits als ‘Bloedend Hart’, ‘Dansen Op De Vulkaan’ en ‘Als Ze Er Niet Is’, ontving talloze onderscheidingen en deed natuurlijk ontzettend veel liveoptredens. 2013 is voor De Dijk een zogenaamd sabbatical-jaar geweest. Tijd voor andere projecten en om de creatieve batterij weer eens goed op te laden. 

Dit nieuwe jaar staat echter weer geheel in het teken van De Dijk. Een nieuw live-album getiteld ‘Dijkers & Strijkers’ komt in maart direct op 1 binnen in de albumlijsten en de eerste - uitverkochte - optredens zijn ook alweer een feit. De band heeft er duidelijk zin in, zo laat men weten: “Dat is toch wel het echte werk, met elkaar bij De Dijk. Eindelijk weer.” 

In het voorprogramma staat de bevallige Brabantse Iris Penning. Haar kleine Nederlandstalige liedjes zijn even lief als poëtisch. Even mooi als grappig. En ze zeilen zo je hart in. Op 20 december speelt ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland, vandaag zien jullie haar alvast in 013. Een groot talent! 

Foto door Bob Bronshoff