Here's Your Future #3
Toon menu
vr 9 mei '14

Here's Your Future #3

Big Ups + Solids + Zhod + Lookapony

Voorverkoop start: za 5 apr '14 10:00u

Het minifestival Here’s Your Future keert voor de derde keer terug in Tilburg! Met Here’s Your Future probeert 013 de spannendste indie, post-punk, shoegaze en noiserock bands van morgen vandaag al te laten zien. Tot op heden is dat prima gelukt: onder andere Ty Segall, Cloud Nothings, Mozes And The Firstborn, Traumahelikopter, The Luyas en Widowspeak stonden de afgelopen jaren op de planken. Dit jaar is de opzet wat kleiner, maar gaat het er wel des te harder aan toe met 4 heerlijk vuige bands! 

Neem nu Big Ups uit New York. Volgens Kicking The Habit “een explosief, pessimistisch brokje nijdige New Yorkse punk met hardcoretrekjes”. Een omschrijving die wij wel kunnen beamen. Debuutalbum ‘Eighteen Hours Of Static’ is een pretentieloos werkje van 30 minuten, waarop je al je frustraties in een keer kan botvieren.

Solids kanaliseert hun punkattitude op een hele andere manier. Dit Canadese duo zet de gitaren op standje fuzz en gaat dan uiterst aanstekelijke punktracks spelen. Denk: het noisey broertje van Japandroids. Maar ook vergelijkingen met Cloud Nothings en Metz worden niet ten onrechte gemaakt.

Je zou het niet verwachten met een bandnaam die volledig Zentralheizung Of Death Des Todes luidt, maar Zhod komt wel degelijk uit Duitsland. Dit jaar stonden de Duitsers nog op Incubate met hun punky garagerock, maar wij halen ze met veel plezier terug voor Here’s Your Future!

Alles wat er gaaf is aan indierock, wordt door Lookapony uit Eindhoven bij elkaar gegooid. Catchy melodieën? Check. Brits-klinkende zang? Present. Fuck you attitude? Ja hoor. Rockende drums? Ook aanwezig. Garage-rockende gitaren? Yep. Garantie voor een feestje? Dat sowieso.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en