013 Poppodium Tilburg
Toon menu
di 20 mei '14

Hommage aan Waso Grünholz

Rosenberg Trio + Mozes Rosenberg + Noah Schäfer + Paulus Schäfer + Koen de Cauter + Tcha Limberger + Fapi Lafertin + meer

Voorverkoop start: za 19 apr '14 10:00u

Het International Gipsy Festival presenteert een hommage aan Waso Grünholz. Op 76 jarige leeftijd verkiest gitarist/componist Waso Grünholz de beslotenheid van zijn Sinti-gemeenschap boven openbare optredens, maar in zijn lange carrière heeft hij een hele reeks jonge Brabantse Sinti muzikanten geïnspireerd. Stochelo Rosenberg (van het Rosenberg Trio), Paulus Schäfer, Eddy Grünholz, Feigeli Prisor, Mozes Rosenberg zijn leerlingen van de Waso-school. Als kleine jongetjes kropen ze onder de wagen van Waso om later in hun eigen wagen het gehoorde op hun eigen instrument na te spelen. En dat jaren achtereen.

Allemaal zijn ze uitgegroeid tot muzikanten met een eigen reputatie. Maar ze blijven schatplichtig aan hun grote voorbeeld. Zo ook vanavond in 013, waar ze gezamenlijk een hommage brengen aan Waso Grünholz. Met: Rosenberg Trio, Fapy Lafertin, Paulus Schäfer, Tcha Limberger, Mozes Rosenberg, Feigeli Prisor, Noah Schäfer, Koen de Cauter, Eddy Grünholz, Chatte Grünholz en Romino Grünholz. Een onmisbare avond voor de liefhebbers van gipsy jazz!

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?