Black Stone Cherry
Toon menu
za 7 jun '14

Black Stone Cherry

+ Bail

Men neme de bluessound van The Allman Brothers, de southern hardrock van Lynyrd Skynyrd en een vleugje Led Zeppelin. Zo klinkt de overvalste southern hardrock van Black Stone Cherry. De band werd gevormd in 2001 door een groepje tieners uit Kentucky die al snel menig zaal in de regio plat speelden. Maar de bom ontplofte pas echt nadat ze in 2006 werden ontdekt door het Roadrunner label en hun eerste album Black Stone Cherry uitbrachten. Een show in de aula van hun oude middelbare school trok maar liefst 1500 belangstellenden en was de start van een succesvolle carrière. De band opende in de jaren daar op voor grote bands als Def Leppard, Alter Bridge, Whitesnake en 3 Doors Down.

Ook Europees succes bleef niet lang uit, zowel met uitverkochte headline shows als een plekje op de line-ups van festivals als Graspop, Rock Am Ring en Download. Na een korte pauze in 2013 om aan een nieuw album te werken komt op 6 mei de vierde schijf 'Magic Mountain' uit. We zijn dan ook verheugd deze zomer Black Stone Cherry voor het eerst in Tilburg te mogen verwelkomen voor een exclusieve show!

Supportact Bail komt van eigen bodem maar brengt een mix van Amerikaanse blues, hardrock en southernrock. Of zoals ze het zelf omschrijven; "southern fueled bluesrock 'n roll"!

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?