Kensington
Toon menu
wo 10 dec '14

3FM presents:

Kensington

+ Bade

Dat het Kensington momenteel goed vergaat, kun je best een understatement noemen. Sterker nog, de indierockband uit Utrecht behoort momenteel tot het beste wat Nederland op muzikaal vlak te bieden heeft. Al sinds de oprichting in 2005 blinken de heren uit in talent en ambitie. Die combinatie levert uitstekende, professionele liedjes op zoals te horen op debuutalbum ‘Borders’ (2010). Kensington presenteert zich direct als een band om rekening mee te houden.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en staat de schoorsteenmantel in Utrecht vol met awards (onder andere 3FM en MTV), staat de agenda propvol met steevast uitverkopende optredens in binnen- én buitenland en mag de band zich dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid noemen.

Dan vergeten we bijna die puntgave nieuwe hitsingle ‘Streets’ te vermelden en de najaarstournee die al bijna helemaal uitverkocht is, en die Kensington ook naar 013 brengt. De vorige twee headlineshows in de kleine zaal waren binnen no-time strak uitverkocht, dus een promotie naar de Jupiler Zaal is niet meer dan logisch.

Vanavond wordt het voorprogramma gevuld met de sexy pop van Bart van Liemt, beter bekend onder zijn artiestennaam Bade. Afgelopen april zette hij de Kleine Zaal van 013 nog op zijn kop. Met deze act zit de sfeer er gegarandeerd vanaf het begin al in, luister maar eens naar zijn track 'Hide No More'.


Foto door: Pablo Delfos