Blaudzun
Toon menu
do 18 dec '14

3FM presents:

Blaudzun

+ Emil Landman

Voorverkoop start: di 6 mei '14 14:00u

We kunnen wel stellen dat Blaudzun momenteel Nederlands populairste indie-artiest is. Johannes Sigmond, zoals de singer-songwriter eigenlijk heet, boekt al een paar jaar het ene na het andere succes. Via zijn ietwat bombastische, sterk gearrangeerde liedjes roept hij herinneringen op aan Arcade Fire en Jeff Buckley, maar hij voorziet zijn geluid altijd van iets eigens. En dat slaat goed aan. Zijn derde album ‘Heavy Flowers’ (2012) zorgt voor de verdiende doorbraak. Blaudzun speelt in uitverkochte clubs, op festivals, op televisie en in het buitenland, waar men ook warm loopt voor de bebaarde artiest.

Inmiddels heeft hij in maart zijn vierde album uitgebracht. Op ‘Promises Of No Man’s Land’ zoekt Sigmond naar een venijniger geluid. En dat werkt. De plaat komt op de eerste plek in de albumlijst binnen en de eerste shows van zijn nieuwe tournee verkopen razendsnel uit, maar gelukkig komt hij in december naar 013. Zijn vorige - uitverkochte - show bij ons vond nog plaats in de kleine zaal, maar inmiddels is Blaudzun wel toe aan de Jupiler Zaal, vonden wij!

De support wordt verzorgd door avonturier Emil Landman. Zijn album, wat eind dit jaar verschijnt, staat vol met bonte en kleurijke verhalen die Landman verzamelde op zijn lange reis door New Orleans, Memphis, Oklahoma en Chicago. Met zijn kleine folk georiënteerde liedjes - die afwisselen met enkele grootser aangeklede band producties - neemt hij je mee naar de rokerige kroegen in New Orleans en laat hij je ruiken aan een vieze oude bak koffie in Oklahoma. 

Foto door Andreas Terlaak.