Zebrahead
Toon menu
do 21 aug '14

Zebrahead

+ Call It Off

Voorverkoop start: vr 23 mei '14 10:00u

Al 18 jaar staat het Californische Zebrahead garant voor een gezonde dosis aanstekelijke en zomerse punkrock. De band werd in 1996 opgericht ten midden van de ska-punk hype, aangevoerd door bands als Less Than Jake en Reel Big Fish. Zebrahead wou echter iets nieuws proberen en combineerde hun punk(rock) inspiratiebronnen Descendents en Fugazi met hip-hop elementen. De formule slaat in als een bom, mede door de energieke liveshows met zanger/rapper Ali Tabatabaee als geboren entertainer. Hun nummers worden in videogames als Tony Hawk’s Pro Skater en Sonic The Hedgehog gebruikt en met het derde album ‘Playmate of the Year’ (2000) scoort de band aanzienlijk internationaal success. 

Dat er altijd ruimte blijft voor luchtig experiment bewijst het album ‘Panty Raid’, waarbij Zebrahead enkel popzangeressen als Avril Lavigne en Gwen Stefani covert. Maar dat ze ook het schrijven van eigen nummers nog niet verleerd zijn bewezen ze vorig jaar met het tiende album ‘Call Your Friends’, waar Death By Stereo gitarist Dan Palmer voor het eerst is te horen. Met de toevoeging van deze punkrock veteraan staat de band weer te popelen de tourbus in te duiken. Zomer, punkrock. Dat moet helemaal goed komen!

In het voorprogramma van Panic! At The Disco maakte de Eindhovense boys van Call It Off al indruk, dus we halen de poppunkers graag terug. Dit maal als support van Zebrahead!

Tijdschema (onder voorbehoud):
20:30 - 21:00  Call It Off
21:20 - 22:45  Zebrahead

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?