Maybeshewill
Toon menu
zo 19 okt '14

Maybeshewill

+ Flood of Red + Speaking In Italics

De uit Leicester afkomstige band Maybeshewill zal voor vele Tilburgers geen onbekende zijn. Eerder stonden ze al op Incubate en daarvoor zelfs nog in Stage01, die toen afgeladen vol was. Reden was het het album ‘I Was Here For A Moment, Then I Was Gone’ (2011), dat we zelfs een klein meesterwerkje durven te noemen. 

De instrumentale rock wordt vaak als post-rock weggezet, maar daarmee doe je het geluid van deze band eigenlijk onrecht aan. Hier geen lang uitgesponnen opbouw naar een alles vermorzelende climax. Maybeshewill is een stuk korter van stof en weet je hoe een HOOK met hoofdletters schrijft. Zo zitten deze Engelsen tussen de riffs van And So I Watch You From Afar, muzikaliteit van Mogwai, elektronica van 65daysofstatic en het orkestrale van God Is An Astronaut in. In augustus volgt een nieuwe plaat, ‘Fair Youth’ en dat brengt ze ook op tour. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen!

Vergelijkbaar met het hoofdprogramma kiest ook support Flood of Red voor een variatie op de uitgesponnen post-rock. Dankzij het stemgeluid van zanger Jordan Spiers brengt dit Schotse zestal een rauw randje in hun muziek waarmee ze soms zelfs richting het betere emo geluid neigen te gaan. 

Speaking In Italics sluit aan bij Flood Of Red en doet zelfs denken aan de meer serieuze emocore bands, zoals The Get-Up Kids, The Promise Ring en Sunny Day Real Estate!

Let op: van 18 t/m 23 oktober is er beperkt of geen treinverkeer van en naar Centraal Station Tilburg. Hou rekening met extra reistijd. Voor meer info zie ons blog.