Stadswacht: Protomartyr
Toon menu
zo 10 aug '14

Stadswacht: Protomartyr

+ Betonfraktion

Voorverkoop start: di 15 jul '14 10:00u
Dit concert vindt plaats in Extase Tiburg

013, Extase en Incubate lanceren een nieuwe terugkerende avond voor livemuziek, genaamd ‘Stadswacht’. Eens in de drie maanden bundelen de organisaties hun krachten om een podium te bieden voor bands die zij belangrijk vinden voor het aanbod in Tilburg. De eerste editie van Stadswacht gaat vanavond luidruchtig van start in Extase!

Protomartyr uit Detroit heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt met het venijnige album ‘Under Color of Official Right’, dat door gezaghebbende internationale media zoals Pitchfork en NME alom geprezen wordt om hun vuige gitaren en subtiele sociale commentaar. Op dit album verenigen zij in een ruim half uur de melancholie van post-punk met de sonische furie van noiserock. Deze geconcentreerde energie komt echter het best tot zijn recht in een live setting. 

Betonfraktion is een experimentele noiserock-formatie uit Tilburg, bestaande uit een componist/gitarist, een drummer en een poëet. Dynamiek? Zeg maar gerust dynamiet wanneer het trio een ontzagwekkende show neerzet waarvan zij de vitaliteit ook wisten te vangen op hun EP ‘Sure 'Nuff 'n Yes We Do’. Deels geïmproviseerd, deels gestructureerd, volledig ontvlambaar. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en