The Sedan Vault (free show)
Toon menu
do 30 okt '14

The Sedan Vault (free show)

Voorverkoop start: n.n.t.b.

Na eerdere succesvolle concerten van Future Islands, Kopek, Mikal Cronin, Young Magic en Maybeshewill hebben we weer een nieuwe gratis show!

Ze zijn misschien wel de meest avontuurlijke band uit België op dit moment: The Sedan Vault. Debuterend in 2006 met het op The Mars Volta-leunende album ‘Mardi Gras Of The Sisypha’, kreeg de band echt voet aan de grond met het eigengereide ‘Vanguard’ (2008). Daar koppelden ze de ritmes van mathrock aan de urgentie van post-hardcore, de sound van indie en dat aangevuld met enorme pophooks.

In Nederland zorgde het niet voor een grote doorbraak, daar is de muziek niet radio-fähig genoeg voor, maar dat dit ten onrechte is blijkt wel. Niemand minder dan Richard Woodcraft (Radiohead, Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets) geeft aan dat hij dolgraag de nieuwe plaat wil produceren. Op het dit jaar verschenen ‘Minutes To Midnight’ verschuift het trio  nog meer naar een eigenzinnig geluid met meer elektronica, maar worden de liedjes sterker. Als we al referenties moeten noemen, denk dan aan Muse, 65daysofstatic, Radiohead en misschien zelfs Foals. Maar beluister het hieronder vooral zelf. And don't forget: gratis toegang!

Zij waren erbij