SECT: Conforce
Toon menu
za 13 sep '14

SECT: Conforce

+ Brad Coleman + Archie Koba

Voorverkoop start: vr 15 aug '14 10:00u

Avondkassa €12,50
Minimumleeftijd
18 jaar

Sect komt terug met een tweede editie. Het concept blijft onveranderd. Een avond met kwaliteitsmuziek en zo min mogelijk afleiding voor de liefhebber. No-nonsense, in het moment, in de muziek. De line-up bestaat uit: Conforce, Brad Coleman en Archie Koba (a.k.a. Sjoerd Eikenaar).

Conforce
Ditmaal prijkt producer Boris Bunnik alias Conforce bovenaan het affiche. Boris leverde vorig jaar zijn derde album af als Conforce. Het album, genaamd Kinetic Image, kwam uit op het toonaangevende Nederlandse label Delsin en zoekt de grenzen tussen techno en ambient op. Kinetic Image kreeg met zijn unieke karakter zowel in Nederland als daarbuiten veel aanzien bij pers en publiek. Naast producer van duistere, atmosferische en goed ontworpen stukken muziek komt Conforce ook uitstekend tot zijn recht als DJ. In zijn sets weet hij de balans te vinden tussen de donkere plek waaruit zijn producties geboren lijken te worden en toegankelijkheid op de dansvloer. Hiervoor krijgt hij op 13 september dan ook drie uur lang de tijd.

Brad Coleman 
Een jazz gitarist die de elektronische muziek omarmd heeft. Nadat Brad Coleman afstudeerde aan het Amsterdams conservatorium, werd het hem al snel duidelijk dat het muzikale landschap om hem heen aan het veranderen was. Gefascineerd door de mogelijkheden van elektronische muziek, besloot Brad zijn creativiteit en kennis vanuit de Jazz te combineren met de kenmerken van House en Techno. Hiermee brengt Coleman een sound voort met aparte harmonieën, ritmes en geluiden die niet vaak in hedendaagse elektronische muziek worden gebruikt. Verwacht dansbare grooves met muzikale diepgang.

Archie Koba (a.k.a. Sjoerd Eikenaar)
Archie Koba stond voor het eerst begin jaren 90 achter de Technics, maakte de kinderjaren van de house in Nederland actief mee en was in die tijd de oprichter van het illustere Smalltown Underground. Tegenwoordig runt hij Radio Kobayashi Records, waar zijn eigen producties en releases hoge ogen gooiden bij grote namen als Kevin Saunderson, Danny Tenaglia, Bill Brewster, Sister Bliss, Groove Armada en Tensnake. Naast Sect organiseert hij het ondergronds opererende New Tilburg Jetset. Voor Koba draait alles om variatie en authenticiteit, iets wat goed terug te horen is in zijn altijd afwisselende en rijke DJ-sets.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?