Taymir
Toon menu
do 27 nov '14

Taymir

+ Lookapony

Voorverkoop start: ma 15 sep '14 10:00u

Aanstekelijke indie-pop songs met de ballen van Arctic Monkeys en het venijn van The Strokes, dat is Taymir. Deze Hagenezen braken in het najaar van 2013 door met hun catchy single ‘Aaaaah’. Binnen no-time werd het liedje uitgeroepen tot 3FM Megahit en speelde de band onder andere op Noorderslag en London Calling. Snel daarna releasen ze ‘Phosphene’, het debuutalbum varieert tussen 60’s beat songs en moderne britpop. Daarbij zorgen de energieke shows met een positieve vibe voor een te gekke live ervaring.

De vliegende start blijft niet onopgemerkt, zo wordt Taymir in de Volkskrant verkozen tot ‘Poptalent #1’, door DWDD benoemd als ‘Dé Sound van 2014’ en wordt het album wordt ‘Album van de Week’ op 3FM.

Na succesvolle shows op grote festivals als Pinkpop, Paaspop, Indian Summer en het Engelse The Great Escape is de band klaar voor hun eigen club tour door Nederland. Na vanavond kunnen ze de Kleine Zaal van 013 toevoegen aan hun cv. Kom samen met Taymir de liefde voor beatmuziek vieren!

Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door het Eindhovense Lookapony. Hun unieke mix tussen thrashy garage-rock en britpop maakt het een groep om in het oog te houden. Hun laatste single 'M' toont de veelzijdigheid van de band en is een fijne graadmeter voor hun aankomende album. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en