Kamelot
Toon menu
vr 16 okt '15

Kamelot

+ Gus G. + Kobra And The Lotus

Let op: voor deze show gelden afwijkende service- en verzendkosten.

Na meer dan 15 jaar bestaan, na 10 platen, na drie keer een ramvolle grote zaal in 013, hoeven wij de echte metalfan niet meer uit te leggen wat Kamelot is. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot misschien wel de allerbeste symfonische metalband van dit moment. Nee, dat overdrijven we niet, want de groep onder leiding van gitarist Thomas Youngblood is in bloedvorm, zoals het nieuwe album weer laat horen. 

In de zomer van 2014 kropen de Amerikanen namelijk met hun Zweedse zanger Tommy Karevik weer in de studio voor een opvolger van de succesvolle langspeler 'Silverthorn'. 'Haven' kwam eerder dit jaar uit en werd overal met goede recensies ontvangen. Hopelijk ben jij er dit keer ook weer bij!

Gus G. heeft een ontzagwekkend cv. Momenteel speelt hij in Firewind en de band van Ozzy Osbourne, maar hij heeft ook de snaren beroerd van Mystic Prophecy, Dream Evil, Nightrage, Arch Enemy en ja, zelfs Kamelot. Vanavond brengt hij solomateriaal, uiteraard wel met band, van zijn vorig jaar verschenen debuutalbum ‘I Am The Fire’ (2014). Dit jaar verschijnt zijn nieuwe album, waar we ook voorproefjes van kunnen verwachten. Kobra And The Lotus is sowieso één van de sympathiekste metalbands op dit moment. Je hoeft uiteraard niet te gaan kijken omdat het zo’n aardige mensen zijn, maar wel omdat ze een brok female-fronted heavy metal brengen waar je u tegen zegt.