Stadswacht: Warm Graves
Toon menu
di 24 feb '15

Stadswacht: Warm Graves

+ Newmoon + Jacky Checker

Dit concert vindt plaats in Extase Tiburg

013, Extase en Incubate hebben een terugkerende avond gecreëerd voor livemuziek genaamd 'Stadswacht'. Eens in de drie maanden bundelen de organisaties hun krachten om een podium te bieden voor bands die zij belangrijk vinden voor het aanbod in Tilburg. Daarom vanavond wederom Stadswacht in Extase!

Na succesvolle Stadswacht edities met Protomartyr en Die! Die! Die!, kunnen we weer een mooie nieuwe editie van Stadswacht aankondigen. Dit keer geen vuige post-punk of harde mathrock, maar verrassend gelaagde… ehh… ja, hoe noem je dit eigenlijk?

Op een bed van ambient synths droomt het Duitse Warm Graves (in 2015 ook te zien op Eurosonic) over lange ruimtereizen. Dat denken we in ieder geval als we de Arctische space-rock van dit trio horen. Met een pulserend, naar Motorik neigend ritme en haast rituele gezangen in de verte is het moeilijk om niet meegesleurd te worden het oneindige in.

Met een eigenzinnige combinatie van shoegaze, dreampop, emo, punk en post-rock heeft het Belgische Newmoon een niche voor zichzelf uitgesneden waar het fijn toeven is. Het Tilburgse Jacky Checker laat zich niet alleen inspireren door Joy Division en David Bowie, maar net zo goed door Deftones.