Crowbar
Toon menu
vr 13 feb '15

Crowbar

+ Iron Walrus

Na een plaats op de Main Stage van Roadburn 2014, keert the mighty Crowbar weer terug naar 013! Al vanaf debuut 'Obedience Thru Suffering' (1991) is Crowbar een constante factor in de metalwereld. In den beginne werd hun geluid wat kinderlijk omschreven als 'doom-core', maar inmiddels wordt de band gezien als een belangrijke pionier voor de New Orleans sludgemetal.

Constante factor in de band is de hevig bebaarde frontman Kirk Windstein. Met de twee zilveren strepen in zijn baard, zijn standaard korte broek en zijn bezwete voorhoofd is hij een cult-legende in de metalwereld. Wat ook helpt is dat Kirk met zijn band gedurende 20 jaar nog nooit een slechte plaat heeft afgeleverd. Crowbar staat zodoende garant voor kwaliteit. Ook laatste worp 'Symmetry In Black' (2014) is weer van begin tot eind gevuld met die kenmerkende sound, zoals alleen Crowbar dat kan. Wij zeggen: vrijdagavond, koud bier en Crowbar op het podium. Kan niet mis gaan!

Support is er van Iron Walrus uit Duitsland. Ja, die band heet Iron Walrus. Wij hoeven jullie niet uit te leggen dat dit uitzonderlijk lompe sludge/doom is, toch?