Drivin' N' Cryin' (Locatie: Paradox)
Toon menu
wo 29 apr '15

013 op locatie

Drivin' N' Cryin' (Locatie: Paradox)

+ Envy The West

Voorverkoop start: za 7 mrt '15 10:00u

Southern rootsy rock uit Atlanta, dat is Drivin' N' Cryin'. De band is actief sinds 1985 en het grootste succes boekten de heren in 1991 met het stevig rockende album 'Fly Me Courageous', waar ze een gouden plaat voor ontvingen. In de daarop volgende jaren tourde Drivin' N' Cryin' met artiesten als Neil Young, Lynyrd Skynyrd, Sonic Youth en Soul Asylum. Geen kleine jongens voorwaar.

Vanaf 1994 nam de band enigszins afstand van het zware gitaargeluid en werd keyboardspeler Joey Huffman aan de band toegevoegd. Nog een album volgde, waarna de band twaalf jaar lang geen nieuw materiaal uitbracht. In 2009 verscheen '(Whatever Happened To The) Great American Bubble Factory', een album dat volgens eigen zeggen de muzikale essentie van Drivin' N' Cryin' laat horen. Vanaf 2012 bracht de band nog 4 EP's uit, die allemaal geïnspireerd werden door een specifiek genre en de diversiteit van de southern rockers laten horen. Deze show vindt plaats in Paradox Tilburg.

Support komt van de vijfmansformatie Envy The West uit Roosendaal. De band was eerder al deelnemer aan het Proud of The South project maar staat nu op eigen benen met een mix van gruizige indie-rock en country. 

De online verkoop is gestopt er is nog een avondkassa via Paradox.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en