Garbage - 20 Years Queer
Toon menu
wo 4 nov '15

A Celebration Of Their Debut Album

Garbage - 20 Years Queer

+ Dutch Uncles

Voorverkoop start: vr 27 mrt '15 09:00u

Het titelloze debuut van de Amerikaans/Schotse groep Garbage slaat in 1995 in als een bom. Met topproducers Butch Vig, Duke Erikson, Steve Marker en zangeres Shirley Manson in de gelederen is dat op zich niet vreemd. Het indrukwekkende cv van Vig bijvoorbeeld (hij zat achter de knoppen bij Nirvana's 'Nevermind' en de laatste twee Foo Fighters platen) verraadt al dat de man weet hoe een pakkende (indie)rocker moet klinken. Garbage tapt echter uit meerdere vaatjes: industrial, elektronica en zelfs triphop worden moeiteloos door het pakkende geluid verweven.

Dat levert direct grote hits op als 'Only Happy When It Rains', 'Queer' en 'Stupid Girl'. Na het album 'Bleed Like Me' (2005) gelast de groep een adempauze in, maar 'Not Your Kind Of People' (2012) blijkt een geslaagde comeback. Inmiddels wordt aan nieuw materiaal gewerkt, maar gelukkig maakt de groep tijd vrij om stil te staan bij dat spetterende debuut. En dat doen ze met een exclusieve show in 013 waarin die schijf natuurlijk helemaal centraal staat. Een unieke kans om dit meesterwerk nog eens live te horen! En dat allemaal in onze gloednieuwe grote zaal.

De mannen in Dutch Uncles zijn niet echt ooms. Ook niet Nederlands trouwens. Wat deze Engelsen wel zijn, is een behoorlijk atypische indieband. Hun catchy indiepop is opgebouwd uit vreemde maatsoorten en wiskundige ritmes, ergens tussen Hot Chip, Foals en Everything Everything in. Aanrader! 

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?