Eurabia II: Mumdance + zZz
Toon menu
do 21 mei '15

Eurabia II: Mumdance + zZz

+ Cairo Liberation Front + Dirty Fences + Banganagangbangers

Voorverkoop start: ma 4 mei '15 10:00u
Dit concert vindt plaats in Hall of Fame

Eurabia en Stadswacht bundelen hun krachten! We hebben besloten om beide events op donderdag 21 mei samen te voegen. Stadswacht verplaatst daardoor naar de Hall of Fame, 300 meter verderop. Eén avond, één ticket en vijf optredens van punk to glitch: op het affiche staan Mumdance, zZz, Cairo Liberation Front, Dirty Fences en Banganagangbangers. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop. Deze avond is een samenwerking tussen Eurabia, Incubate, Hall Of Fame en 013.

Eén van de allerheeste producers in de underground is zonder twijfel Mumdance. Hij brengt releases uit op Diplo's Mad Decent, Pinch's Tectonic Recordings en XL Recordings. Daarnaast is hij regelmatig te horen op Rinse FM en is hij verantwoordelijk voor deel 80 van de befaamde FabricLive reeks. Binnenkort op alle gigantische festivals, vandaag gewoon in Tilburg.

Het was bijna zes jaar stil rondom het eigenzinnige duo zZz. Maar man, ze maken het wachten meer dan waard. Wederom vinden deze Amsterdammers zichzelf opnieuw uit. Na de bloedgeile orgelpunk van debuut ‘Sounds Of zZz’, en de haast hitgevoelige synthrock van opvolger ‘Running With The Beast’, lijkt nu psychedelische krautrock ‘n’ roll het wapen van keuze op de nieuwe plaat ‘Juggernaut’. Minder smerig is het er al die jaren in ieder geval niet op geworden.

Veel fuzz, blikkerige drums en reverb: Dirty Fences komt het best tot zijn recht in zweterige rocktenten met weinig licht. Fans van traumahelikopter, Wavves en FIDLAR weten waar ze moeten zijn. 

Cairo Liberation Front, het brein achter Eurabia, is een Tilburgs duo dat eigenhandig de Egyptische Electro Cha3bi aan het groot maken is. Het bracht ze al over heel Europa, van Best Kept Secret en Eurosonic/Noorderslag tot Dour. Banganagangbangers sluiten de avond in stijl af.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en