Katzenjammer
Toon menu
di 24 nov '15

Katzenjammer

+ King Dalton + Bridget and the Goldfish (aftershow)

Voorverkoop start: wo 13 mei '15 11:00u

De vier vrouwen die samen Katzenjammer vormen kun je gerust een bijzondere verschijning noemen. Met een muzikale mengelmoes van onder andere folk, country, balkan en pop maken deze dames al jaren onweerstaanbare, vrolijke popliedjes. Eigenlijk al sinds debuut ‘Le Pop’ (2008) waarop de feestfolk van het viertal voor het eerst in volle glorie te horen is. Deze vier kittige dames hebben het hun missie gemaakt om zoveel mogelijk uiteenlopende instrumenten te bespelen. Of het nu een accordeon, balalaika of ukelele is, bij Katzenjammer klinkt het altijd goed en zorgt die aanstekelijke mix voor veel avontuurlijke afwisseling.

Inmiddels is album nummer drie verschenen. Voor ‘Rockland’ (2015) heeft de groep meer tijd uitgetrokken. Nog altijd is er die mix van stijlen, maar de liedjes klinken hier meer uitgebalanceerd. Avontuurlijk blijven de dames gelukkig wel. Ook op het podium, want Katzenjammer is een echte liveband. 

Support vanavond: uit België komt het genres mijdende King Dalton (met leden van bands als o.a. AedO, Laïs, Think Of One, A Brand en de Broken Circle Bluegrassband) die blues, folk, psychedelica, electronic, country en vleugjes dance & funk moeiteloos mengt met Afrikaanse en Aziatische invloeden. Tegendraads als enige rode draad: fantastisch en eclectisch in optima forma. 

Direct na de show van Katzenjammer zal er in de foyer nog een semi-akoestisch optreden van Bridget and the Goldfish te zien zijn, dat ongeveer 20 minuten duurt. Deze Tilburgse band rondom singer-songwriter Bridget van Zundert grossiert in een fijne muzikale mix van folk, indie en Franse country chanson, die live onweerstaanbaar is.