Causes
Toon menu
do 5 nov '15

Causes

+ PHOS

Voorverkoop start: do 4 jun '15 09:00u

Zo sta je te spelen op straat in Amsterdam en zo sta je met je met een gigantisch grote hit ineens in het middelpunt van de belangstelling. Het overkomt de in Nederland woonachtige Brit Rupert Blackman. Hij wordt als straatmuzikant bij toeval ontdekt door Anouk en dat blijkt het begin van iets moois. Schrijven doet hij voor en met Alain Clark en BLØF en hij laat op zijn soloalbum ‘The Lights Of Home’ (2013) horen ook nog eens een goede zanger te zijn. 

Het balletje gaat pas echt rollen als hij indieband Causes start en direct in de roos schiet met de eerste single ‘Teach Me How To Dance With You’ (2014), dat breed wordt ondersteund door o.a. 3FM en Radio 538 en een platinum status behaalt. Samen met producer Ian Grimble (Daughter, Mumford & Sons) is er hard gewerkt aan het debuutalbum 'Under Bridges That You Built For Me', dat op 5 februari 2016 zal verschijnen. De eerste single 'To The River' is daarvan alvast het eerste wapenfeit. 

Als support komt singer-songwriter en 3FM Serious Talent PHOS mee. Afgelopen jaar oogstte PHOS, toen nog onder haar eigen naam Eveline Vroonland, al heel wat bekendheid met haar succesvolle EP 'The Jump'. Deze Utrechtse zangeres liet hierop een frisse en poppy sound horen. Melodieuze en dromerige electro-pop liedjes, prachtige zang en fascinerende geluiden uit de natuur waaronder water, ijs en zelfs het kraken van de aarde.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en