Kataklysm
Toon menu
zo 21 feb '16

Kataklysm

+ Septicflesh + Aborted

Voorverkoop start: do 11 jun '15 10:00u

We zullen het beestje maar gewoon bij de naam noemen: Kataklysm is wat ons betreft de meest ondergewaardeerde band in het deathmetal genre. Ze gaan al meer dan 20-jaar mee en leverden gedurende die periode ijzersterke platen af. En toch zijn ze nooit écht tot de eredivisie van de deathmetal doorgebroken.

Misschien omdat ze door de jaren heen steeds melodieuzer en groovender zijn geworden? Fans van het eerste uur missen daardoor de lompheid van de eerste jaren. Maar zolang het albums oplevert zoals 'In The Arms Of Devestation' (2006) of 'Waiting For The End To Come' (2013), hoor je ons niet klagen!

En vooral niet als ze dit kaliber supports meenemen. Dit kan je haast geen supports meer noemen. Septicflesh combineert al jaren deathmetal met epische orchestrale stukken. Het laatste album ‘Titan’ (2014) was in veel jaarlijstjes te vinden. Terecht, want ‘Titan’ haalt wat ons betreft het niveau van het meesterwerk ‘Communion’! De extreme tech-death van Aborted was op Neurotic Deathfest 2014 nog gewoon vanaf de Main Stage te horen. Dus nee, deze Belgen zijn geen kleine jongens. En met deze drie bands op één avond mag geen enkele zichzelf respecterende deathmetal fan deze avond missen!