013 logo
Alabama Shakes
Alabama Shakes

Alabama Shakes

  • Special guest: Michael Kiwanuka

In verband met de gebeurtenissen in Parijs vindt er extra controle plaats aan de deur. Zaal open-tijd is hierdoor vervroegd naar 18:00 uur. We vragen jullie vriendelijk tassen zoveel mogelijk thuis of in de auto te laten. Alvast dank voor jullie begrip en medewerking

Eerder dit jaar schudde de soul-blues-rockband Alabama Shakes de wereld opnieuw flink wakker. Ditmaal was het nieuwe (tweede) album 'Sounds & Color' de oorzaak, de opvolger van het al even fenomenale debuut 'Boys & Girls' uit 2012. Op deze nieuwe cd laat Alabama Shakes een even authentiek als eclectisch maar vooral broeierig geluid horen dat overduidelijk de muzikale herkomst van de groep lokaliseert. Want naast rhythm & blues, Memphis-soul en southern rock is er ook ruimte voor gospel, funk, garagerock en zelfs jazz. 

Dat 'Sounds & Color' de band naar de eredivisie van de popmuziek schiet, blijkt niet alleen uit talloze juichrecensies en loftuitingen die Brittany & co. overal ten deel vallen. Alabama Shakes is namelijk ook een graag geziene gast op de grote zomerfestivals en is bezig met een niet te stuiten opmars naar bekendheid bij een groot publiek. Wij zijn dan ook trots dat we deze Amerikanen kunnen verwelkomen!

Als special guest komt niemand minder dan de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka mee. Kiwanuka is inmiddels al vergeleken met grootheden als Bill Withers, Randy Newman en Otis Redding maar wordt ook in één adem genoemd met Van Morrison of The Temptations. In 2011 brak hij door met zijn singles 'Tell Me A Tale' en 'Home Again'. Zijn meest recente album 'You've Got Nothing To Lose' verscheen begin vorig jaar.

  • Entree
    • € 29,-
    Incl. servicekosten
  • Datum ma 16 nov '15
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.