Allah-Las + Jacco Gardner
Toon menu
di 25 aug '15

013 op locatie

Allah-Las + Jacco Gardner

+ Eerie Wanda

Dit concert vindt plaats in Natuurtheater Oisterwijk

Wij als 013 gaan meer in de stad programmeren. Onze Stage01 bestaat immers niet meer, en we willen de kleine, spannende acts wel blijven boeken. Vanavond gaan we net buiten de stad, ongeveer 10 kilometer, maar wel met een goede reden: we wijken uit naar het fabelachtige Natuurtheater Oisterwijk! Met een heel erg fijne psychedelische indie-avond. Klik hier voor de routebeschrijving. Kom je liever met het openbaar vervoer? Er is een busretour beschikbaar van het centrum van Tilburg naar het natuurtheater. Bustickets kun je direct reserveren bij aanschaf van je concertkaartje. Bustickets zijn verkrijgbaar tot 25 augustus, 12:00 uur. Heb je je concertkaartje al en wil je alsnog een busticket kopen? Dat kan via deze linkKijk voor alle praktische info in het Facebook event.

Als je Allah-Las wil ontleden, eindig je met een gedetailleerde tijdlijn van de gehele jaren 60. Allah-Las maken er geen geheim van dat ze zwaar op de jaren 60 geïnspireerd zijn. Waarom zouden ze ook? Ze pakken het zó perfect, zó pienter, bijna nerdy aan, dat het een unieke band oplevert. Geen kopie van The Ventures, The Byrds, The Kinks, The Electric Prunes of The Pretty Things dus. Nee, juist een geweldige combinatie van al die bands samen. En dat dan in een afzonderlijk nummer.  Vorig jaar nog op de main stage van Best Kept Secret, vanavond zijn ze terug in de Brabantse landerijen.

Nadat Tame Impala doorbrak, sprongen de psychedelische indiebands als paddestoelen uit de grond. Je kan het merendeel links laten liggen hoor, want voor de allerbeste in zijn soort hoeven we niet buiten de landsgrenzen te kijken. Jacco Gardner levert namelijk zonder moeite de beste psychedelische barokpop pareltjes af. Zijn eerste album ‘Cabinet Of Curiosities’ werd al goed opgepikt (mede door Pitchfork), maar zijn nieuwe album ‘Hyphnophobia’ is misschien wel nóg beter!

De dromerige indiepop van Eerie Wanda was al te horen in het voorprogramma van Allah-Las én van Jacco Gardner. Dus hey, wij wilden de band van de Bosnisch-Nederlandse Marina Tadic ook vanavond niet overslaan. Eerie Wanda maakt deze vrij onmisbare psychpop avond compleet!  

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en