Oscillations: Forever Pavot + Soft Walls + Radar Men From The Moon
Toon menu
vr 2 okt '15

013 op locatie: Hall Of Fame

Oscillations: Forever Pavot + Soft Walls + Radar Men From The Moon

Dit concert vindt plaats in Hall of Fame

Nederland is een psych-avond rijker. Na een eerste editie in Ekko en op Eindhoven Psych Fest, komt Oscillations nu ook naar Tilburg. Verwacht ‘psychedelic encounters’, oftewel: psychedelica in de breedste zin van het woord.

Forever Pavot is op het eerste gezicht niet wat je verwacht van de clipmaker van o.a. Disclosure en Dizzee Rascal. Maar als je weet dat de Franse filmcomponist François de Roubaix een grote inspiratie is voor Emile Sornin (het brein achter Forever Pavot), is het toch niet heel vreemd. De barok-pop van Sornin kent een sterke 60’s, begin 70’s Euro Cinema-feel. Zijn debuutalbum ‘Rhapsode’ is een regelrechte aanrader voor fans van Jacco Gardner en The Zombies.

Soft Walls is het soloproject van Dan Reeves. Reeves runt het Faux Discx-label en speelt in de psych-kraut band Cold Pumas, die eerder een ijzersterke indruk achterliet op Here’s Your Future in 013. Ook als Soft Walls lijkt krautrock een inspiratie voor Reeves, maar zijn solowerk is een stuk psychedelischer, diffuser en shoegazier dan diens band. Zijn laatste album ‘No Time’ mocht op mooie recensies rekenen van o.a. NME en The Line Of Best Fit.

Het Eindhovense Radar Men From The Moon trekt een stuk harder van leer. Door hun neo-psych te mixen met shoegaze en noise-rock, creëren ze een nieuwe vorm van space-rock die je eigenlijk nog nooit gehoord hebt. Gaat dat zien!

Koop je Roadburn Festival 2016 ticket vanavond bij Sounds Tilburg en krijg gratis toegang tot Oscillations! Klik hier voor meer info.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en