Balthazar
Toon menu
vr 30 okt '15

Mojo & 3voor12 presenteren:

Balthazar

+ Fossa

Voorverkoop start: za 22 aug '15 11:00u

Voor één van de spannendste indiebands van dit moment hoef je niet ver te zoeken. Het Belgische Balthazar werkt al zo’n 10 jaar minutieus aan een perfect uitgebalanceerde sound. Op het eerste gehoor klinkt Balthazar kaal, lijzig, misschien zelfs wat verveeld. Maar schijn bedriegt. Hoe vaker je het album hoort, hoe meer er te ontdekken valt. Een atypische maatsoort bijvoorbeeld, een vreemd gitaarloopje of een verstopte melodie. Na meerdere luisterbeurten ontdek je pas hoe rijk de muziek gearrangeerd is. Ook het laatste album ‘Thin Walls’ staat weer vol met dit soort pareltjes. Luister maar eens naar nummers als ‘Bunker’, ‘Nightclub’ of ‘Then What’.

Dat ze live misschien wel nog beter zijn, zagen we bij onze vrienden van Best Kept Secret, waar Balthazar op de main stage stond. “Balthazar wéér belachelijk goed” zuchtte 3voor12. Daar zijn wij het volmondig mee eens. Een knappe jongen die geen kippenvel krijgt als de glazen de lucht in gaan tijdens ‘Blood & Wine’. Een onmisbare band. Raise your glass to the night time. And to Balthazar.

Nog zo'n band die haar geluid geduldig opbouwd is het Londense viertal Fossa. Niet alleen een aanrader voor fans van Balthazar, maar ook liefhebbers van Wild Beasts en Youth Lagoon is dit warm aanbevolen. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en