Tremonti (uitverkocht)
Toon menu
za 19 dec '15

Tremonti (uitverkocht)

+ The Raven Age

Deze show is uitverkocht. Er zijn nog kaarten voor Hedon in Zwolle.

Na een eerdere show in februari 2013, keert de Amerikaanse hardrock-metalband Tremonti terug naar 013 in Tilburg. Vorige keer nog voor een ramvolle grote zaal en nu eenmalig in onze kleinere zaal. Unieke kans om een gitarist van dit kaliber in zo'n intieme zaal te zien!

Mark Thomas Tremonti kan anno 2015 terugblikken op een muzikale droomcarrière. Hij is de mede-oprichter van de post-grunge band Creed. ‘Human Clay’ (1999) met de monsterhit ‘With Arms Wide Open’, leidde tot de grote doorbraak van Creed. In 2004 besloot deze band een pauze in te lassen, die Mark Tremonti benutte om een nieuwe band op te richten: Alter Bridge, met de sympathieke frontman Myles Kennedy (die ook in de band van Slash zingt). Met vier langspelers op zak en de nieuwe in de maak weet Alter Bridge zich in het overbevolkte rockgenre te onderscheiden door een zeer aanstekelijke mix van heavy maar altijd melodieuze hardrock.

Terug naar Mark Tremonti zelf. Alsof hij het niet al druk genoeg had richtte hij in 2012 doodleuk zijn eigen band Tremonti op. Hiermee bracht hij twee albums uit die overduidelijk een heel stuk steviger zijn dan die van zijn andere twee bands, en waarop Mark zijn voorliefde voor speed- en thrashmetal etaleert. Ondanks tientallen miljoenen verkochte platen, een Grammy Award en erkenning en respect door collega’s, fans en media is Mark gewoon zijn nuchtere zelf gebleven met uiteindelijk één ultieme ambitie: de beste muziek mogelijk maken - zowel op plaat als op het podium.

Pee- Esje: de bassist van Tremonti is Wolfgang Van Halen (voor het eerst in Nederland aan het werk te zien); inderdaad: de zoon van gitaargod Eddie en tevens bassist van Van Halen. 

De avond wordt geopend met de stevige rock van The Raven Age

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en